Gazete Vatan Logo

Mehmet Kanbur kimdir? Konteynerde kalan Mado sahibi Mehmet Kanbur kaç yaşında, nereli, kaç çocuğu var?

Kahramanmaraş’tan çıkıp dünyaya yapılan Mado’nun kurucusu üç kardeşin en büyüğü Mehmet Kanbur, fabrikanın nizamiyesinin karşısına yerleştirilen iki odalı konteynerde kalıyor. Kanbur, “Nasıl bırakıp gidebilirim ben bu kadim şehri” diyor. Peki, Mehmet Kanbur kimdir? Konteynerde kalan Mado’nun kurucusu Mehmet Kanbur kaç yaşında, nereli, kaç çocuğu var?

Mehmet Kanbur kimdir? Konteynerde kalan Mado sahibi Mehmet Kanbur kaç yaşında, nereli, kaç çocuğu var?

Kahramanmaraş’ın 173 yıllık markası Mado, Pazarcık ve Elbistan depremlerinde hasar gören şirketlerden biriydi. Adını Maraş’tan alan 173 yıllık tarihe sahip dondurma zinciri Mado’nun kentteki beş pastanesi tamamen yıkıldı. Baba Yaşar Kanbur’un kurduğu Yaşar Pastanesi ise markanın merkez üssüydü. Pastanenin bulunduğu bina depremde ağır hasar alınca, orası da kullanılamaz duruma geldi. O kardeşlerin en büyüğü Mehmet Kanbur, deprem sonrası fabrikanın nizamiyesinin karşısına yerleştirilen iki odalı konteynerde kalmaya başladı. Evi hasar almamasına rağmen konteynerde kalan İstanbul'a da gitmeyen Kanbur, “Nasıl bırakıp gidebilirim ben bu kadim şehri" diye konuştu. Kanbur, depremzedeler için yapılacak evlerle ilgili tavsiyede bulundu. Peki, Mehmet Kanbur kimdir? Konteynerde kalan Mado’nun kurucusu Mehmet Kanbur kaç yaşında, nereli, kaç çocuğu var?

Mehmet Kanbur kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Kambur Mado Dondurmaları Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Mehmet Kanbur, 1949 yılında Kahramanmaraş'da doğmuştur.

Haberin Devamı

160 senedir dondurmacılık yapan bir ailenin dördüncü kuşak yöneticisi olan Mehmet Sait Kanbur, 1962 yılında Kahramanmaraş'taki Trabzon Caddesi'nde Yaşar Pastanesinde çalışmaya başladı.

Mehmet Kanbur'un babası Yaşar Kanbur'dur. Atila, Erdal ve Gül adlarında üç kardeşi vardır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş'ta okudu. İtalya'da Dondurmacılık Meslek Yüksek Okulunu bitirdi. Aile Osmanlı'dan bu yana dondurmacılık yapıyor. Dedesi Mehmet Kanbur ve dedesinin babası da Osman Ağa sokak dondurmacısı idi. Büyük dede Mehmet Kanbur vefat ettiktan sonra mesleğini oğlu Yaşar Kanbur devam ettiriyor. Yanında da çırak olarak Mehmet Sait Kambur, Atila ve Erdal adlarındaki oğulları ile beraber 1962 yılında Kahramanmaraş'taki Trabzon Caddesi'nde Yaşar Pastanesini kurarak Mado'nun temellerini atıyor. 1989 yılında süt fabrikası olan bir binayı özelleştirme ihalesiyle alıyorlar. Bugün dünya markası olan Mado için bu alım bir dönüm noktası oluşturuyor. Fabrika, son teknolojiye sahip makinelerle kuruluyor. Atila Kanbur'un öncülüğünde TÜBİTAK destekli araştırmalarla Maraş dondurmasına tat veren karışımların formülü, bilimsel esaslar doğrultusunda belirlenerek, geleneksel yöntem dövme tekniğiyle dondurma üretilmeye başlanıyor.

Haberin Devamı