Gazete Vatan Logo

Mehmet Gavgalı kimdir, kaç yaşında, nereli? Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yeni rektörü Mehmet Gavgalı’nın biyografisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 4 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Gavgalı atandı. Peki, Mehmet Gavgalı kimdir, kaç yaşında, nereli? Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yeni rektörü Mehmet Gavgalı’nın biyografisi!

Mehmet Gavgalı kimdir, kaç yaşında, nereli? Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yeni rektörü Mehmet Gavgalı’nın biyografisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 üniversiteye yaptığı Rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.  Karara göre, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Gavgalı atandı. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini Selçuk Üniversitesi'nde tamamlayan Gavgalı bilimsel alanda TÜBİTAK; DPT ve BAP tarafından desteklenen birçok projede yürütücü ve araştırmacı görevlerini yürüttü. Peki, Mehmet Gavgalı kimdir, kaç yaşında, nereli? Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yeni rektörü Mehmet Gagalının biyografisi!

Mehmet Gavgalı kimdir, kaç yaşında, nereli?

02 Ocak 1964’te Karaman’da doğdu. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde 1986 yılında tamamladı. Yüksek lisans eğitimini 1989, Doktora eğitimini 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında tamamladı.

Akademik hayata 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı bölümde 1995 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör kadrolarına atandı ve halen Profesör olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

Ayrıca Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Dekanlık ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Çeşitli Sempozyum ve Kongrelerde düzenleyici, katılımcı ve bilim kurulu üyeliklerinde bulundu. Bilimsel alanda TÜBİTAK; DPT ve BAP tarafından desteklenen birçok projede yürütücü ve araştırmacı görevlerini yürüttü.  Ayrıca yayımlanmış çok sayıda bildirisi ve makalesi bulunmaktadır.