Gazete Vatan Logo

Meclis'te 'cumhurbaşkanı aday gösterme' süreci başlıyor

Seçim takvimi uyarınca, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Meclis'te grubu bulunan partilerin, adaylarını kesinleştirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, grupların adaylık süreçleri başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti gruplarınca aday gösterilecek.

Meclis'te 'cumhurbaşkanı aday gösterme' süreci başlıyor

AK Parti Grubu yarın basına kapalı olarak, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplanacak. Toplantıda; 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Anayasa, TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri ve hükümleri gereği AK Parti grubu tarafından gösterilecek adayın belirlenmesi için oylama yapılacak. AK Parti Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, cumhurbaşkanı adayı göstermek için grup kararı alacak ve tek aday olarak milletvekili imzasıyla oylama yapılacak.

AK PARTİ'DE İMZA SÜRECİ YARIN BAŞLIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de gazetecilere yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için yarından itibaren AK Parti Grubunda imza toplanacağını duyurdu.

Bu doğrultuda AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ve BBP'nin destek verdiği 'Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Üç partiden toplanacak imzalarla, Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı gösterilecek ve imzalar YSK'ya teslim edilecek.

CHP grubu da önümüzdeki hafta pazartesi günü kapalı bir toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grupta sandık kurulacak gizli oylama sonucunda Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek.

Adaylık sürecinde, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin ayrı ayrı yüz bin imza toplaması formülünü de değerlendiren ortaklar; parti gruplarının kararıyla aday gösterme yöntemine karar verdi. Bu doğrultuda grupta yapılacak seçimin ardından Kılıçdaroğlu resmen aday olarak YSK'ya bildirilecek.

Haberin Devamı