Gazete Vatan Logo

MEB E Okul Öğrenci Girişi Ve Karne Notları Sorgulama

E okul öğrenci girişi için neler gereklidir? MEB e okul öğrenci girişi ile karne notları sorgulama yapılabilir.E okul öğrenci girişi için tüm soruların cevapları haberimizde.

E okul sisteminde, öğrencilerin okul ile ilgili durumları yayınlandığı için öğrenciler tarafından okuldaki durumların takip edilebilmesi için e okul öğrenci girişi yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin e okul öğrenci girişi yapabilmesi için giriş ekranında yer alan giriş bilgilerine T.C. kimlik numarası ile birlikte okul numarasını girmesi gerekmektedir. Girilen e okul öğrenci girişi bilgileri ardından öğrencilerin ya da velilerin sisteme erişim sağlaması mümkün olacaktır. Bu işlemlerin ardından ise açılacak olan menü üzerinden istenilen bilgilere ulaşılması mümkün olacaktır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

MEBBİS GİRİŞ

MEB PERSONEL GİRİŞİ

E okul öğrenci girişi

Sonrasında devamsızlık sorgulama ya da not sorgulama gibi işlemlerin yapılması mümkün olduğugibisizler de e okul öğrenci girişi ile birlikte bu bilgilere ulaşabilirsiniz.Ücretsiz olarak MEB tarafından sunulan bu imkân sayesinde istediğiniz zaman okul durumu görüntülenebilmektedir. Bu imkan özellikle veliler için oldukça yararlı bulunduğu için e okul için yoğun bir talep bulunmaktadır. Fakat dönemsel olarak e okul girişlere kapatılabilmektedir. Özelikle karne dönemlerinden önceki 2–3 boyunca sistem üzerinden bilgi akışı durdurularak girişler de kapatılmaktadır.

Haberin Devamı

E Okul Mobil

E okul üzeri den bilgi almak isteyen öğrenci ve veliler için mobil giriş imkanı da bulunmaktadır. E okul portalı için geliştirilmiş olan uygulamalar sayesinde akıllı cihazlar sahip olan veli ve öğrenciler, bu cihazlar üzerinden yapacakları işlemler sonrasında mobil olarak e okul öğrenci girişi yapabilmektedir. E okul öğrenci girişi için mobil yöntemi seçen kişiler herhangi bir fark olmaksızın aynı işlemleri cep telefonları üzerinden yapabilmektedir. Bu konuda sizler de mobil e okul uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu seçenekte cep telefonlarınızda internet bağlantısının olması gerekmektedir. Bağlantının olduğu her an online olarak e okul öğrenci girişi yaparak bilgi sağlamanız mümkün olacağı gibi bu seçenek çok daha kolay bir yöntemdir.