Gazete Vatan Logo

Marmaris yangınını çıkaran kim, ormanı kim yaktı, itiraf etti mi? Marmaris'te yangını kim çıkardı, Ormanı yakan yakalandı mı?

Ormanı kim yaktı, Marmaris yangınını çıkaran kim? MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını sürüyor. Meteoroloji ise kötü haberi verdi, hava Marmaris'te yangınla mücadeleyi oldukça zorlaştıracak. Peki, Marmaris yangınını çıkaran kim, ormanı kim yaktı, itiraf etti mi? Marmaris'te yangını kim çıkardı, Ormanı yakan yakalandı mı?

Marmaris yangınını çıkaran kim, ormanı kim yaktı, itiraf etti mi? Marmaris'te yangını kim çıkardı, Ormanı yakan yakalandı mı?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden orman yangını 3. gününde. Alevler rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başlarken, yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine kadar ulaştı. Meteoroloji ise bugün öğleden sonra rüzgarın etkisini 3 günün en yüksek seviyesine çıkaracağını aktardı. Öten yandan Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı. Peki, Marmaris yangınını çıkaran kim, ormanı kim yaktı, itiraf etti mi? Marmaris'te yangını kim çıkardı, Ormanı yakan yakalandı mı?

Marmaris yangınını çıkaran kim, ormanı kim yaktı?

Emniyet ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu yangının başladığı Hisarönü Mahallesi Saklıkoy mevkisinde yangının başladığı noktada akılmış 3 araç lastiği bulundu, ayrıca bu alanda 48 plakalı terkedilmiş bir motosiklet ele geçirildi. Motosiklet ile ilgili yapılan araştırmada motosiklet sahibinin S.A. olduğu, şahsın tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Alkollü olduğu belirlen S.A, gözaltına alınırken saklandığı yerdeki ağaçlık alanda 2 benzin bidonu ele geçirildi.Şüpheli S.A'nın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf ettiği öğrenildi. Ayrıca S.A'nın ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söylediği belirtildi.

Meteoroloji kötü haberi verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Güney Ege'de rüzgarın batı ve kuzeyden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Marmaris'te bugün en düşük hava sıcaklığı 24 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 34 derece olacak. Nem oranı ise en düşük yüzde 31, en yüksek yüzde 73 olarak tahmin ediliyor. Bunun da yangınla mücadeleyi daha da güçleştirmesinden endişe ediliyor. 

131 ev ve 435 kişi tahliye edildi! 3'er bin lira ödendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi gece yarısı havadan helikopterle yanan bölgelerde incelemelerde bulundu. 131 hane ve 435 kişinin tahliye edildiğini söyleyen Bakan Kirişci, “Temennimiz yarın bu yangının neticelenmesi. Rüzgar olmasa daha iyi olurdu ama ümitsiz değiliz. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Evleri tahliye edilen ailelere 3’er bin TL ödeme gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 29 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Marmaris yangınıyla ilgili paylaşım yaptı. Koca, “Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Bördübet mevkiinde meydana gelen orman yangınında, son durum itibariyle yangından 29 kişi etkilendi. 12 kişi olay yerindeki ambulanslarla hastaneye nakledildi, 17 kişi ise nakle ihtiyaç duymadı. Hastanede tedavisi devam eden 2 kişi var” ifadelerini kullandı.