Gazete Vatan Logo

Marmaris yangını nerede ve neden çıktı, yangında son durum ne? Marmaris'te yangın bitti mi, ne durumda, yangın söndü mü?

Marmaris yangın nerede çıktı, Marmaris'te yangın söndü mü? Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangını gece saatlerinde rüzgarın etkisini düşürmesiyle ilerleyişini azalttı. Havanın kararmasıyla helikopter müdahalesine ara verilirken, Bakan Kirişci, 14 uçak ve 20 helikopterle alevlere havadan müdahalenin yeniden başladığını bildirdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangına yönelik çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. MSB de yangını kontrol altına almak için bölgeye derhal destek gönderdi. Yangın nedeniyle bölgeye yakın yerleşim alanındaki evler tahliye edildi. Peki, Marmaris'te orman yangını nerede ve neden çıktı, haritadaki konumu? Marmaris'te yangın bitti mi, ne durumda, yangın söndü mü?

Marmaris yangını nerede ve neden çıktı, yangında son durum ne? Marmaris'te yangın bitti mi, ne durumda, yangın söndü mü?

Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat dün akşam 20.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılırken alevler Otluk Koyu istikametine hızla ilerledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, yangının 20.02’de başladığını ve 20.10’da ilk müdahalenin yapıldığını duyurdu. Kirişci, "Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" ifadesini kullandı. Peki, Marmaris'te yangın bitti mi, ne durumda, yangın söndü mü? Marmaris'te orman yangını nerede ve neden çıktı, haritadaki konumu?

Marmaris'te orman yangını nerede çıktı (haritadaki konum), yangın neden çıktı?

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki orman yangınından sonra akşam saatlerinde Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi'nde 20.00’de Bördübet Mevkii, Küfre Koyu ile bu iki bölgenin ortasında 3 noktada aynı anda başlayan orman yangını devam ediyor.

İlk belirlemelere göre, yangının 3 ayrı noktada aynı zamanda çıktığı, bu durumun da sabotaj ihtimalini artırdığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Marmaris'te yangın bitti mi, ne durumda, yangın söndü mü?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688’i orman personeli olmak üzere toplam Bin 480 personel katılıyor. Rüzgarın şiddetinin dün geceye oranla düşmesi nedeniyle alevlerin ilerlemesi kısmen durdu.

Orman Genel Müdürlüğü'nden "Günün ilk ışıklarıyla birlikte 20 helikopter, 14 uçak olmak üzere toplam 34 hava aracımız, sabaha kadar mücadele eden kara ekiplerimize destek vermek için göreve başladı. Son ateş sönene kadar karada ve havada inançla mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklaması yapıldı.

BİN 393 PERSONEL, 338 ARAÇ VE 35 İŞ MAKİNESİ GÖREVLENDİRİLDİ

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Ayrıca İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; bölgede devam eden çalışmalarda bin 494 personel, 363 kamu aracı ve 39 iş makinesi görev yapıyor.