Gazete Vatan Logo

Maraş depremi hangi gün oldu? 10 ili etkileyen deprem hangi tarihte oldu?

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana geldi. 10 ili etkiledi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır'da onbinlerce bina yıkıldı. Peki deprem hangi tarihte oldu? Maraş depremi hangi gün oldu?

Maraş depremi hangi gün oldu? 10 ili etkileyen deprem hangi tarihte oldu?

Maraş depremi hangi gün oldu sorusunun yanıtı merak ediliyor. 10 ili etkileyen yüzyılın felaketi deprem 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle gerçekleşti. Ardından binlerce artçı depremin meydana geldiği deprem bölgesinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır yer alıyordu. Binlerce can kaybı ve onbinlerce binanın yıkılmasına neden olan deprem hangi gün oldu?

MARAŞ DEPREMİ HANGİ GÜN OLDU?

Kahramanmaraş depremi ne zaman oldu sorusuna yanıt arayan vatandaşlar aynı zamanda, "Maraş depremi kaç büyüklüğünde oldu?" sorusunu da merak ediyor.

10 ili etkileyen Maraş depremi 6 Şubat 2023 Pazartesi 04:17'de meydana geldi. 7,4 büyüklüğünde açıklanan deprem daha sonra AFAD tarafından revize edilerek 7,7 olarak açıklandı.

Elbistan merkezli ikinci depremin büyüklüğü ise 7,6 oldu. İkinci büüyk deprem gündüz saatlerinde meydana geldi. Saatler 13:24'ü gösterdiğinde Maraş dahil 10 il tekrar büyük bir sarsıntıyla sarsıldı.