Gazete Vatan Logo

Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmeti nasıl kullanılır?

Maliye Bakanlığı’nın biz vatandaşlar için sunduğu hizmetlerden biri de E-Bordro’dur. E-Bordro sayesinde maaşınızı belgeleyebilirsiniz. E-Bordro sistemini nasıl kullanacağınızı haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.

Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmeti nasıl kullanılır?

Türkiye’de internetin her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaşması ve yaşamın her alanında kendisini gösterdiği bugünlerde kamu kurumları tarafından da internet yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de son yıllarda kamu kurumları tarafından vatandaşlara yönelik olarak oldukça geniş kapsamlarda online hizmetler sunuluyor. Vatandaşın internet üzerinden son derece pratik bir şekilde en güncel kamu bilgilerine ulaşabilmesine yardımcı olan ve pek çok işlemini kolaylıkla yapabilmesini sağlayan farklı online kamu hizmetleri bulunuyor. Ayrıca tüm online kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemi bulunuyor. Vatandaş internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden pek çok kamu işlemini gerçekleştirebilirken e-bordro hizmetinden de yararlanabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de kamu kurumlarında görev alan ve her ay düzenli olarak maaşını alan vatandaşlar, artık internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki e-bordo hizmetinden yararlanarak, maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı tüm bilgilere erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Memurların internet kolaylığında her ay sonunda aldıkları maaşları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilmesine yardımcı olan bu online hizmet uygulaması Maliye Bakanlığı tarafından sunuluyor.

Haberin Devamı

İnternete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerinde yer alan e-bordro sorgulama hizmetinden yararlanabilme imkanı bulunuyor. Vatandaş, akıllı cihazları veya bilgisayarlar aracılığı ile internete bağlantı kurabildiği her yerden e-Devlet sistemindeki bu hizmete erişim sağlayabiliyorken, e-Devlet sistemindeki diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenli işlem için kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. İnternette turkiye.gov.tr adresinde yer alan sisteme giriş ekranından e-bordro sorgulama işlemi ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro ekranından aylık olarak düzenli en güncel maaş bordrosunu dahi online olarak görüntüleyebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Özellikle de e-bordro ile sadece güncel maaş bordrosunu değil geçmişe dönük olarak da maaş bordrosunu görüntüleyebilme imkanı bulunuyor. Ayrıca Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün web sayfasından da e-bordro hizmetini kullanabilme imkanı bulunuyor. Bu ekranda T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil numarası ve emekli sicil numarası ve ay bilgilerinin girişini yapmak gerekiyor. Bu ekranda e-bordro ile maaş bordrosu sorgulamanın en önemli avantajı ise e-Devlet sisteminde olduğu gibi herhangi bir güvenlik doğrulamasının gerekmemesidir.