Gazete Vatan Logo

Malatya'da bina çöktü! Çok sayıda yaralı var...

Malatya İnönü caddesinde bir bina çöktü. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor" dedi.

Malatya'da bina çöktü! Çok sayıda yaralı var...

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.
Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yıkılan binanın caddeye bakan yönünün yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına arka cephesinden de başlatıldı. Çalışmalar sırasında sık sık yapılan anonslarla da vatandaşlardan sessiz olmaları istendi.
Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, söz konusu binadaki bir iş yerinde gün boyunca tadilat yapıldığını belirterek bir kolonun da kesildiğini iddia etti.
BAKAN KOCA: 13 KİŞİ YARALANDI
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız" ifadelerini kullandı.
AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "Malatya'da çöken bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.
"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA VE KURUMLARIYLA BÖLGEDEDİR"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Malatya'da çöken binada, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve devletin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu bildirdi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DESTEK EKİPLERİ BÖLGEDE
Adıyaman, Elazıgˆ, Diyarbakır, Kahramanmaras¸, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.
VALİ'DEN AÇIKLAMA: BİNADA 20 KİŞİ OLDUĞU SÖYLENİYOR
CNN Türk canlı yayınına katılan Malatya Valisi Aydın Baruş, 'Binanın neden çöktüğüyle ilgili bir bilgi yok. Soruşturma başlatıldı. Daha sonra açıklama yapabiliriz.' dedi. Baruş, "Binada tamirhane, fırın ve tavuk satışı yapan bir dükkan var. Orada 20 civarından insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. Şu anda kurtarma ekiplerimiz müdahale halinde. Hızlı bir şekilde müdahale ediliyor." ifadelerini kullandı.

KOLONLAR KESİLDİ İDDİASI
Öte yandan, bazı vatandaşlar 40 yıllık olduğu belirtilen binadaki iş yerleri ile üst katındaki kahvehanede bulunan kolonların iş yerlerinin genişletilmesi amacıyla kesildiğini öne sürdü. Malatya Valisi Aydın Baruş, iddialar ile ilgili olarak konuşmanın erken olduğunu belirterek, "Daha önceki depremlerde bu binamızda hasar oluşması söz konusu değil. Deprem nedeniyle risk taşıdığına ilişkin bilgi yok. Ancak bina içerisinde herhangi bir müdahale olup olmadığını bilmiyoruz, bunu da araştırıyoruz" diye konuştu.
ARAMA- KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Havanın karardığı kentte ekipler, çöken binanın enkazında arama- kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda kişinin de merakla takip ettiği çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman kalabalığı susturup, dinleme yaparak enkazda kimsenin bulunup bulunmadığını kontrol ediyor. AFAD, itfaiye ve diğer ekiplerin arama- kurtarma köpekleri ile çalışmalarını sürdürdüğü alanın çevresinde bulunanlardan da binada kaç kişinin bulunup bulunmadığı tespit edilmeye çalışılıyor.
GÜRKAN: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da çöken bina enkazında ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Gürkan, enkazda kaç kişinin bulunduğu konusunda net bilgi olmadığını belirterek, "Bizlere binada enkazdan çıkarılanlarla birlikte 20 kişinin bulunduğu söylendi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor ve umudumuz bir an önce sağlıklı şekilde kurtarılmaları. Binada çökmeye neden olan etkenin ne olduğunu da araştırıyoruz" dedi.
VALİLİK: KAYIPLARINIZI BİLDİRİN
Malatya Valiliği ise yaptığı yazılı açıklama ile yakınlarına ulaşamayan kişilerin durumu 112 ekiplerine bildirmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesi, İnönü Caddesi, 162 nolu binada; 09.11.2021 tarihi saat 16.50 sıralarında meydana gelen çökme neticesinde enkazda yakını veya yakınları olduğunu düşünen vatandaşlarımızın 112 veya Valiliğimizin 0532 662 60 23 nolu iletişim numaralarına bildirimde bulunmaları önem arz etmektedir."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Binanın yıkılmadan önceki hali: