Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'daki 4.3'lük depremin ardından dikkat çeken açıklama

AFAD'dan yapılan açıklamada, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Malatya'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'daki 4.3'lük depremin ardından dikkat çeken açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.55'te merkez üssü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 9,69 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

YERLİKAYA: ANBEAN TAKİP EDİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama geldi. Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Malatya Doğanşehir’de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir.

Gelişmeleri anbean takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

NACİ GÖRÜR: STRES YÜKLENMİŞ

Malatya'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den de açıklamalar geldi. Görür, "Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya Fayının Maraş'ta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım." dedi.

Haberin Devamı