Gazete Vatan Logo

Mahkeme Sorgulama Davalarınızı Takip Edebilirsiniz

Mahkemeler konusunda oluşturulmuş olan online hizmetler sayesinde vatandaşlar mahkeme dosya sorgulama yapabilir. Ayrıca Yargıtay dosya sorgulama işlemi de online takip edilebilir. Mahkeme dosya sorgulama işlemi detayları haberimizde.

Mahkeme Sorgulama Davalarınızı Takip Edebilirsiniz

Vatandaşların kendi adları üzerine açılmış olan herhangi bir mahkemenin olup olmadığını öğrenmek için mahkeme dosya sorgulama yapması mümkündür. Devletin ilgili kurumları tarafından oluşturulmuş olan mahkeme dosya sorgulama işlemleri sayesinde güncel mahkeme bilgilerine ulaşılması ve bu sayede bilgi alınması mümkündür. Tüm vatandaşlar tarafından yararlanılarak kullanılabilecek olan mahkeme dosya sorgulama uygulaması e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu nedenle mahkeme dosya sorgulama işlemini yapmak isteyen vatandaşların e devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. Üyelik girişi sonrasında mahkeme dosya sorgulama işlemleri de yapılabilecektir.

Mahkeme dosya sorgulama işlemlerini yapacak olan vatandaşların e devlet girişi sonrasında yapacağı mahkeme dosya sorgulama seçimi ile birlikte vatandaşların mahkeme bilgileri ekranda yayınlanacaktır. Bu sayede herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadan ve bilgi girişinde bulunulmadan dava dosya sorgulama sayesinde mahkeme bilgilerine erişim sağlanacaktır. Sizler de mahkeme konusunda bilgi almak için mahkeme dosya sorgulama hizmetinden belirtilen şekilde yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yargıtay Dosyalarına Nasıl Erişim Sağlanır?

Mahkeme dışında Yargıtay üzerinden de dosya ve dava sorgulaması yapılabilir. Yargıtay dosya sorgulama işlemleri dava dosya sorgulama işlemleri gibi yapılmaktadır. Fakat Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinde Yargıtay resmi internet sitesi tercih edilmelidir. Resmi internet sitesi üzerinde bulunan Yargıtay dosya sorgulama hizmeti sayfasında Yargıtay üzerinde bulunan dosyaların detaylı bilgilerinin girilmesi yeterli olacaktır. Ekranda yer alan formun doldurulması ile birlikte Yargıtay dosya sorgulama işlemleri de yapılmış olacaktır.

Online Sabıka Kaydı Alma

Online olarak yapılacak olan son işlem ise sabıka kaydı almadır. Kurumlara gitmeden alınacak olan belge sayesinde sabıka kaydının verilmesi gereken yerlere belge ibraz edilebilir ve böylece işlemler tamamlanabilir. Bu açıdan vatandaşların resmi belge alma konusunda dahi e devlet kapısını tercih etmesi mümkündür. Bu sayede hem işlemler hızlanmakta hem de kurumlardaki iş yükü hafifletilerek, işlemlerin tamamlanması mümkün kılınmaktadır.

Haberin Devamı