Gazete Vatan Logo

LYS’de 1256 kopyacının sınavı iptal edildi

ÖSYM Başkanı Demir, “Kamera kayıtlarına dayalı olarak sınav kurallarını ihlal edenlerin sınavları iptal edilmeye başlandı, 2013 yılında bin 256 adayın sınavı iptal edildi” dedi

ÖSYM Başkanı Ali Demir, geçen yıl kamera kayıtlarına dayalı olarak sınav kurallarını ihlal eden bin 256 adayın sınavının geçersiz sayıldığını bildirdi.

Demir, sınav güvenliğine ilişkin 5-6 Temmuz’da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-KPSS) öncesi açıklamalarda bulundu. KPSS’nin bir milyondan fazla insanın gelecek planı için hazırlandıkları önemli bir sınav olduğunu belirten Demir, ÖSYM’nin bu ve yapmakta olduğu diğer sınavlarda “hak ve adaleti tesis etmek” amacıyla önemli adımlar attığını söyledi.

ÖSYM’den matbaaya soru göndermede kripto ile kayıt yapılan sır cihazlarının kullanımı ve tüm birimlerde e-imza ile işlem yapma sürecinin başlatıldığının altını çizen Demir, hem kurumda hem de sınav binalarında sinyal kesicilerin kullanımı içi yasal mevzuat sağlandığını anımsattı. Sınav süresince sınav binası girişlerinin ve sınav salonlarının görüntülerinin kamerayla kaydedilmesi uygulaması kapsamında 2013 yılında aynı anda 37 bin salonun izlenebilmesi sağlandı, bu rakam 2014’te 65 bin olacak. Böylelikle yıl içinde yaklaşık 200 bin salonun kamerayla izlenmesi, diğer deyişle sınav yapılan tüm salonların kamerayla izlenebilmesi hedefine ulaşılmış olacak. Kamera kayıtlarına dayalı olarak sınav kurallarını ihlal edenlerin sınavları iptal edilmeye başlandı, 2013 yılında bin 256 adayın sınavı geçersiz sayıldı.”

Haberin Devamı

Sınav evrakını önümüzde açtırıyoruz

Tüm sınav görevlilerinin merkezi olarak atanmaya başlandığını ve yerel görevlendirmelere müsaade edilmediğini belirten Demir şu bilgileri verdi, “ÖSYM çalışanlarının ve sınav koordinatörlerinin yakınlarının sınav evrakları artık komisyon önünde açılmaya başlandı. Matbaa ve sınav evrakı depolarında akademisyen gözlemci görevlendirilmesine geçildi. Tüm soru yazarları, soru denetleyicileri, bilimsel kurul üyeleri ve çalışanlar ile gizlilik sözleşmeleri imzalanarak dershanelerde çalışmalarına, sorularla ilgili kitap yazmalarına yasak getirildi. Sınav öncesi güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi sağlandı.”