Gazete Vatan Logo

KYK burs/kredi e-devlet onayı ile ilgili önemli gelişme!

KYK burs/kredi e-devlet onay süresinin uzatılmasına karar verildi. KYK burs/kredi alacakların e-devlet şifrelerini belli bir tarihe kadar onaylatması gerekiyor. İşte KYK burs/kredi e-devlet onayı için belirlenen süre...

KYK burs/kredi e-devlet onayı ile ilgili önemli gelişme!

KYK burs/kredi e-devlet onayı için sürenin uzatılması öğrencileri sevindirecek. KYK burs/kredi e-devlet onayı için son tarih 18 Aralık Pazar gecesi olarak belirlendi. Onaylama işleminden sonra KYK burs/kredi ödemesi toplu olarak alınacak.

KYK BURS/KREDİ E-DEVLET ONAYI SÜRESİ UZATILDI

Kredi ve Yurtlar Kurumundan kendisine burs/kredi çıkan ancak taahhütnamesini zamanında onaylayaman öğrenciler 18 Aralık 2016 pazar günü gece 23.59’a kadar burs/kredi taahhütnamelerini e-devlet şifreleri ile onaylayabilecek.

Burs/kredi sonuçları https://kyk.gsb.gov.tr

Taahhütnamesini onaylayan öğrenciler, burs/kredilerini Ocak ayında dört aylık olarak alacak.

KYK'dan ilk kez burs/kredi alacaklar için de resmi bir duyuru yapıldı.

İLK DEFA BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

İlk defa müracaatta bulunmuş olup taahhütname onay işlemlerini tamamlayan ÖN LİSANS, LİSANS, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA öğrencilerimizin ilk ödemeleri aralık ayı itibariyle ekim, kasım ve aralık olmak üzere üç ay olarak yatırılacaktır. Öğrenciler TC KİMLİK numarasının son hanesine göre burs/kredilerini çekebileceklerdir.
ÖDEME TABLOSU
TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ
0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle
Değerli öğrencilerimiz,
Burs/kredi ödemeleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvurularınıza istinaden mevzuat çerçevesinde Ziraat bankası aracılığı ile yapılmaktadır.
Hesap kartı ile ilgili sorgulama ve diğer işlemlerinizi https://kyksorgu.ziraatbank.com.tr/ veya 444 00 00 ya da 0850 220 00 00 Ziraat Müşteri Hizmetleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı