Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Ve Boşalan Yurtlara Başvuru Yapma

KYK borç sorgulama ile birlikte KYK yurt başvurularında bulunabilirsiniz. KYK sorgulama yaparak boşalan yurtlar hakkında bilgi edinmek ve başvuru yapmak için KYK ile ilgili haberin devamını okuyabilirsiniz.

KYK, yurt konusunda limitli imkanlar olduğu için asil ve yedek olmak üzere başvurular arasından listeler hazırlamaktadır. Yurt başvurularının sonuçlanması ile birlikte açıklanan bu listeler doğrultusunda, öğrenciler yurtlara başvuru yapmaktadır. Yurtlara yapılacak olan başvurular ilk olarak asiller için, sonrasında ise yedekler için ayrı ayrı açılmaktadır. Bu sayede asil olarak yurt başvuru hakkı kazanan kişiler, kayıt yaptırmazsa, eksik kalan kontenjanlar bu yedek listedeki kişilerle doldurulmaktadır. İşlemler ile birlikte yurtta her zaman tam kontenjan doldurulmaktadır. bu noktadaki temel amaç, devletin sunduğu ekonomik barınma hizmetinden limitler dahilinde tüm öğrencilerin yararlanmasıdır.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

Yurtlar ilgili bazı durumlarda dönem içlerinde de kontenjan açığı yaşanabilmektedir. Öyle ki özellikle nüfus bakımından az olan üniversitelerde yaşanan kontenjan açığı doğrultusunda öğrencilerin başvuru yapma hakkı doğmaktadır. Kontenjan açığı gibi durumlar için KYK’nın internet sitesi üzerinden duyuruları takip etmeniz yararlı olacaktır. Böylece başvuru alındığını en kısa sürede öğrenerek başvurunuzu yapabilir ve yurtta kalmaya hak kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kontenjan açığı bulunan yurtlarda yedek listelerin de bitmesi ile birlikte, yeni öğrenci başvuruları açılmaktadır. Yapacağınız başvuru ile birlikte yurtta kalabilirsiniz. Öyle ki bu tür durumlarda başvuru sayısı da az olduğu için yurt kazanma şansınız çok daha fazla olacaktır.

KYK sitesi işlemleriniz ile ulaşabileceğiniz yurt bilgileri doğrultusunda online olarak KYK başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzu online olarak yaptıktan sonra sistem tarafından yapılan tüm uyarılara dikkat etmeniz gerekir. Böylece herhangi bir hata yapmayarak yurtta kalma hakkınızı kaybetmeyi de önleyebilirsiniz.

Başvurunuzu yapıktan sonra evraklarınız ile birlikte yurda gitmeniz yeterli olacaktır. yurt görevlileri tarafından yurt kaydınız ile ilgili tüm işlemler sonlandırılacak ve yurda yerleştirme işlemleriniz yapılacaktır. Böylece siz de kontenjanlarda yaşanan açık sayesinde eğitiminize yurtlarda kalarak devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı