Gazete Vatan Logo

‘Kürt sorununu biz çözeriz’

Kürt meselesinin en temel sorunlardan olduğunu ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Biz bu sorunu çözeriz” dedi. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunu ‘paralel devlet’in değil, devletin vicdanının yaptığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim mitingilerinin yanı sıra, Kral FM’de katıldığı programda da mesajlar evrdi. Kılıçdarolğu, radyo programında özetle şunları söyledi:

HDP’ye suçlama

“(HDP’nin CHP’ye işbirliği teklifine ilişkin soru üzerine) Öyle bir teklif geldi, uygun görmedik. İşbirliği teklif ettiler, ‘Bize zarar verir’ dedik. HDP bugün AKP’yle işbirliği yapıyorlar. Sadece bizi eleştirerek siyaset yapıyorlar.”

‘Haremine girildiyse...’

“Haremime girildi diyor. Haremine girildiyse, bu ülkede nasıl başbakanlık yapacaksın? CHP’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum; Bir ülkede Başbakana kumpas yapıldıysa, o kumpasa önce biz karşı çıkarız. Bu kayıtlar doğru, bir tereddütümüz yok. Özel hayatla ilgili dinlemeler dünyanın her tarafında suçtur ama toplumu ilgilendiren dinlemeler, yasadışı bile olsa suç değildir, açıklandığı andan itibaren toplumun malıdır.”

‘Paralel hikaye’

“17 Aralık operasyonunu devletin vicdanı yapmıştır, paralel devlet falan bunlar hikaye. Bu devlet sahipsiz değildir. Operasyon 2,5 yıl önce Kapıkule’de 212 kilogram eroin bulunmasıyla başlıyor. O izlemeden bakıyorlar ki, işin içinde bakanlar var, başbakan var, harekete geçiyor. Devleti koruma içgüdüsüyle yapılan bir şeydir, devletin kendi vicdanı kendisini korur. Gerçeklere bakarım. 700 milyarlık kol saati gerçek. Sarraf’ın uçağıyla umreye gitmek gerçek. Bakanların çocuklarının evinde 7 ayrı kasanın olduğu gerçek. Neyi tartışıyoruz?”

“(Öcalan’la görüşür müsünüz? sorusu üzerine) Devletin ve ilgili kurumların doğrudan görüşmesini uygun görmüyoruz. Barışın sağlanması hiçbir siyasi partinin tekelinde değildir. Hiç kimse etnik kimliğinden ötürü dışlanmamalı. Çözüm sürecini tam demokrasi ve daha fazla özgürlükte görüyoruz. Ben Kürt sorununu Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi olduğuna inanıyorum. Sorunun çözülmemesinin temelinde siyasetçiler yatıyor, işi askere havale ettiler. Bu işin silahla çözülemeyeceği bellidir. Bu sorun toplumsal uzlaşmayla çözülür. Kişinin anadilini yasaklıyorsun. Olur mu? Bunun karşısında duran ilk parti CHP’dir İktidar olamadığımız için bu sorunu çözemedik ama biz bu sorunu çözeriz. Adım adım iktidara yürüyoruz, biz bu sorunu çözeriz. (Öcalan serbest kalır mı?) Sanmıyorum.”

‘El Beşir’in yanına Sudan’a kaçacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli mitinginde Özay Gönlüm Meydanı’nı dolduran yaklaşık 20 bin kişiye konuştu. Partililerin ’Başbakan Kemal’ sloganlarıyla konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “İnşallah o da olacak. İnşallah bir daha Denizli’ye Başbakan olarak geleceğim” diye konuştu.

Katliam mahkumu

Mitinge katılanların ’Hırsız Tayyip’ sloganları atması üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaçacağı ülkeyi de bulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“CHP’nin iktidarında o yurtdışına kaçacak. Bakın buraya yazıyorum. Ona uygun bir ülke buldum. Ömer El Beşir’in ülkesi Sudan. Sudan’a Ömer El Beşir’in yanına kaçacak. Katliam yapmaktan uluslararası mahkemede yargılandı ve mahkum oldu. Gencecik binlerce çocuğu öldürdü, yolsuzluk yaptı. Gelsinler yan yana konuşsunlar. O diyecek ki; ben şu kadar götürdüm. O diyecek ki; seninki hikaye ben 85 milyar avro götürdüm. Birbirlerine anlatsınlar. Nereye giderse gitsin onu getireceğim ve bağımsız mahkemelerde yargılanmasını sağlayacağım.”

Haberin Devamı