Gazete Vatan Logo

Küme düşme stresiyle psikopata bağladık

Ligde son haftaların düşme kalma stresi ve şike söylentileri futbolcuları ve yöneticileri perişan ediyor. İstanbulspor, Bursaspor ve Akçaabat Sebatspor'da sinirler gergin. İşte "ateşten günler"in halet-i ruhiyesi:

Kendimi karanlık odaya kapattım
* Aykut Kocaman (İstanbulspor Teknik Direktörü): Son haftaların ruh halini nasıl anlatayım. Bu duyguyu anlatmak için çok engin bir sözcük haznesine sahip olmak gerekiyor. Elazığspor maçında attığımız gol bu sezon için bizim açımızdan tarihi bir gol. 87. dakikada gol atıp maçı kazandık. O kadar gerilmişim ki, attığımız gole bile sevinemedim. Maçtan sonraki pazar gününü ise kapkaranlık bir odada yalnız başıma yatağın içinde geçirdim. Şike söylentileri de herkesi etkiliyor. Bursa maçında teknik ve yönetici arkadaşlarımı uyardım. Skoru söylemeyin diye. Bursa'nın galip geldiğini öğrenseler takım yıkılırdı.

Yemeden içmeden kesildim, sinir küpüyüm
* Saffet Akbaş (İstanbulspor kaptanı): Alt
sıraların stresi şampiyonluktan daha fazla. Bu stres adamı çok rahatsız ediyor. Ne eşim ne de çocuklarla ilgilenebiliyorum. Arkadaşlarımla da küsüyorum. Ben de çocuğumu gezdirmek, onunla eğlenmek isterim ama olmuyor. Çünkü kafam rahat değil. Ama çocuğunuz bunu anlamıyor. Uykum zaten iyi değildir. Üstüne üstlük yemekten de kesildim. Sadece bu stresi yansıtmayayım diye annemle 2 aydır konuşmadım. Çünkü konuştukça stresin boyutu daha fazla artıyor. Gençlerbirliği maçını kazanırsak uzaya çıkmış ya da Dünya Kupası'nı kaldırmış gibi sevineceğim.

Futbolun doğası bu
* Hamza Gezmiş (Akçaabat Sebatspor): Ligin son haftalarında heyecanımızın arttığı şüphesiz, çok çalışıyoruz ve inanıyoruz ki ligde kalacağız. Hepimizde heyecan arttı hatta bazen bir sonraki maçı düşünmekten geceleri gözümüze uyku girmiyor. Bu heyecan futbolun doğasında var.

* Sedat Bayrak (Akçaabat Sebatspor): Son
haftalarda ligin alt sıralarında ölüm kalım mücadelesi var. Biz de bu mücadeleyi veriyoruz. Futbolcular olarak işimiz bu şanlı kulüp için canımızı dişimize takıp mücadele etmek. Heyecan, stres. Çok zorlanıyoruz. Psikolojimiz tabii ki bozuldu.

Tam iki haftadır uykuya hasretim
* Sinan Dinler (İstanbulspor. Genel Menajeri): Hepimiz çok gerginiz. Çünkü düşme kalma mücadelesi herkesin çok önemsediği bir olay. İnanın son iki haftadır uykuya hasret kaldım. Oğullarımla bile ilgilenemiyorum. Bursaspor-Çaykur Rizespor maçının devre arasında yaşananlar Türk futbolu için çok tehlikeli sonuçlar doğuracak. Her takım Bursaspor'un taktiğini uygulayıp puan almaya çalışacak.

Paramız yok ki şike yapalım
* Veli Sezgin (Akçaabat Sebatspor Başkanı): Son haftalarda canımız daha fazla yanmaya başladı. Akçaabat 39 bin nüfuslu bir şehir ve devler liginde alnımız ak göğüsümüz dik mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama maalesef sesimizi duyan yok. Aklımızın ucunda küme düşmeyi bile düşünmüyoruz. "Küme düşme" kelimesi bu şehirde yasak. Haram bir tek puanımız bile yok. Bizim şikeyle işimiz olmaz, paramız yok ki şike yapalım. Son haftalar tabii ki hepimizde stres yaptı ve bu stres sahadaki futbolumuzu da etkiledi.

Sıkıntıdan dudağım uçukladı
* İsmet Kamak (İstanbulspor Antrenörü): Bizim kulüpte yaşanan duygusal ağırlığı taraftar da olmadığı için en fazla 30 kişi yükleniyor. Bu da insanın psikolojisini çok zorluyor. İnanın son haftalarda ne yapacağız, ne edeceğiz de kümede kalacağız diye düşünmekten dudağım uçukladı.

Stresten boşanan bile var
* Faruk Bayar (İstanbulspor): Bizim hayatımızda keder, dert, üzüntü kısacası her şey var. Evde otur otur patlıyorum. Uyku yok. Tribünde olsam koltukları tekmeliyorum. Bu stres yüzünden evli olup boşanan, eşiyle sık sık kavga eden bir sürü futbolcu gördüm. Anneme, sevgilime negatif elektriğimi yansıtmayayım diyorum ama olmuyor. Sırf bu yüzden sevgilimle dolaşmaya bile çıkamıyorum. Herşeyi içime atıp kendi kendimi yiyorum. Evde geçirdiğim uzun ve sıkıcı zamanlarda tek eğlencem playstation.

Haberin Devamı