Gazete Vatan Logo

Kuaförler pazar günü kapalı mı olacak, ertelendi mi? 1 Ekim'den itibaren kuaförler açık mı? Yeni Ticaret Bakanlığı 1 Ekim kuaför, berber, güzellik salonu kararı!

Kuaförlerin pazar günü kapalı olacağına yönelik son durum merak ediliyor. Ticaret Bakanlığı 1 Ekim tarihinden itibaren uygulanmak üzere, bu işletmelerin haftanın bir günü kapalı olması konusundaki kararını duyurmuştu. Peki, Kuaförler pazar günü kapalı mı, 1 Ekim’de kuaförler kapalı mı? İşte 1 Ekim Ticaret Bakanlığı kuaför kararı….

Kuaförler pazar günü kapalı mı olacak, ertelendi mi? 1 Ekim'den itibaren kuaförler açık mı? Yeni Ticaret Bakanlığı 1 Ekim kuaför, berber, güzellik salonu kararı!

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarıyla ilgili kararı duyurdu. 1 Ekim tarihinden itibaren uygulanmak üzere, bu işletmelerin haftanın bir günü kapalı olması konusundaki karara yönelik yeni bir bilgilendirme yapıldı. Peki, Kuaförler pazar günü kapalı mı, ertelendi mi? Ticaret Bakanlığı 1 Ekim kuaför, berber, güzellik salonu kararı!

Kuaförler pazar günü kapalı mı olacak, 1 Ekim'de kuaförler açık mı?

Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları 1 Ekim’den itibaren haftada bir gün izin yapıp dükkanlarını sabah 8’de açıp, akşam 10’da kapatacak.

Türkiye genelinde odalar, üyelerinin eğilimleri doğrultusunda izin yapmak istedikleri günü belirleyip sonucu valiliklere bildirecek. Ancak şu ana kadar alınan kararlarda erkek berberleri ‘pazar’ gününü, kadın kuaförleri ‘salı’ gününü kapanma için tercih ederken, 122 odadan çıkacak ‘ortak karar’, Türkiye genelinde 108 bin işyerinde 1 Ekim’den itibaren aynı anda uygulamaya girecek. Böylece tüm Türkiye’de berber, kuaför, güzellik salonları aynı gün izin yapacak. AVM bünyesinde çalışan işyerlerinin de kurala tabi olması için Perakende Yasası’nda değişiklik olacak.

Haberin Devamı

Söz konusu karara yönelik Ticaret Bakanlığı yeni bir karar aldı. Karara göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim'den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Ocak 2023'e erteledi.