Gazete Vatan Logo

‘KPSS soruları uzaktan dinlemeyle ele geçirildi’

KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili ifade veren eski ÖSYM Başkanı, “Uzaktan dinlemeyle soruları ele geçirdiklerini düşünüyorum” dedi

‘KPSS soruları uzaktan dinlemeyle ele geçirildi’

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 kişi hakkında “Paralel yapı kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından açılan davada, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın da yer aldığı tutuksuz yargılanan 5 sanık ifade verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 6. duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Yarımağan, eski ÖSYM görevlisi Mehmet Altunay ile Selim Temiz, Hülya Karagöl ve Gülsüm İnan katıldı.

Son kez sesli okunurdu

Soruların çalındığının tespitinden sonra YÖK Başkanı’nın talebi üzerine istifa ettiğini anlatan Yarımağan, şöyle konuştu: “İstifa edince soruların nasıl sızdırıldığı konusunda yeteri kadar araştırma yapamadım. Hatırladığım kadarıyla şekilli sorularda kopya yoktu. Hazırlanan soruları bir kişi, son kez sesli okurdu. Diğerlerinin de kontrol ettiği bir durum söz konusudur. Bu aşamada yaz günü de olduğu için camı açmışlar, uzaktan dinlemeyle bu soruları ele geçirdiklerini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Başkanlık makamındaki direkt hat ile sınav sorularının sanıklara dağıtıldığı bildiren Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile telefon irtibatının sorulması üzerine Yarımağan, “Örgüt yöneticisi denilen Mehmet Hanefi Sözen isimli kişiyle konuştuğumu hatırlamıyorum. Katta, özel kalem müdürüm, 2 sekreter ve birkaç hizmetli bulunmaktadır. Benim olmadığım zamanda bu kişilerin telefonla konuşup konuşmadığını da bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Şüphelilerin çoğu evli çift

Gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 51 şüphelilerden 18’inin, soruşturma dosyasındaki şüphelilerden 18’inin eşi, 2’sinin diğer şüphelilerin kardeşi, 2’sinin diğer şüphelilerin kardeş eşi, birinin diğer şüphelilerin amca torunu ve birinin de diğer şüphelilerden biriyle elti olduğu ortaya çıktı. KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin genel soruşturmada, 637’sinin birinci derece akraba, 446’sının karı-koca oldukları bilgisine ulaşılmıştı. Bu arada, 32 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Haberin Devamı