Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS ÖABT sınavı

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı gündemde çok fazla araştırılıyor. 2018 yılı KPSS ÖABT sınavı 5 Ağustos'ta yayınlandı. İşte KPSS ÖABT sınavı hakkında tüm bilgiler...

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS ÖABT sınavı

KPSS ÖABT sınavı 5 Ağustos'ta yapıldı. Hemen sonrasında gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. KPSS ÖABT sınav soru ve cevapları ise adayların erişimine açıldı.

KPSS ÖABT SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI

KPSS ÖABTSINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2018 KPSS sonuçları için heyecan dorukta. Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılan adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuçların tarihini merak ediyor. 2018 KPSS sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden 31 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilecek.
ÖABT NEDİR?
ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.