Gazete Vatan Logo

KOSGEB başvuruları bugün sona eriyor!

19 Aralık tarihinde başlayan KOSGEB başvuruları bugün gece yarısı itibariyle sona erecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi KOSGEB başvurularıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte KOSGEB şartları...

KOSGEB başvuruları bugün sona eriyor!

Sıfır faiz fırsatı sunan KOSGEB için yoğun ilgi devam ediyor. KOSGEB desteğinden yararlanmak isteyenlerin bu gece yarısına kadar http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr internet sayfasından başvuru yapması gerekiyor. KOSGEB başvuru şartları ve dikkat edilmesi gereken noktaları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KOSGEB BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağı müjdesi verdiğini anımsattı.

KOSGEB BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ'lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"KOSGEB'in 'Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' için bugün başlayan başvurular 21 Aralık Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecektir. 50 bin liralık kredi için geç kalmayın. KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmayı unutmayın. Üyelerimizin verilen krediden yararlanması için birlik ve federasyonlarımıza genelge ile duyuruda bulunduk."

Haberin Devamı

Kredi başvuruları için http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr internet adresinin kullanılabileceğini ifade eden Palandöken, kayıt ve güncelleme işlemlerinin kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edeceğini bildirdi.

Palandöken, kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmadığını belirterek, başvurular tamamlandıktan sonra sistemin işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacağını kaydetti.

BAKANDAN KOSGEB İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) tüm destek ve hizmetlerinin aracısız ve ücretsiz verildiğini belirterek, "50 bin liralık kredi faiz desteği sadece KOSGEB üzerinden verilmektedir. Cep telefonlarına gelen kredi faiz destek içerikli mesajlara itibar edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı