Gazete Vatan Logo

‘Komisyondakiler vicdanıyla karar verdi’

Başbakan Davutoğlu, 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeyen komisyon kararıyla ilgili "Komisyon kendi vicdanıyla karar vermiştir. Herkes saygı duymalı” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında TBBM Soruşturma Komisyonu’nun dört eski bakanla ilgili kararına değindi. Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ile kararın yazımını sürdüren Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'nün katılmadığı toplantıda Davutoğlu şunları söyledi:

MÜDAHİL OLMADIK: Biz bu süreç içinde Komisyon'a müdahil olmadık, hiçbir Komisyon üyesine telkinde bulunmadık. Muhalefet her gün ihsası reyde bulundu. İhsası reyde bulunmak suçtur. Soruşturma Komisyonu kendi vicdanıyla, kendi hukuk anlayışı içinde bir karar vermiştir, bu kararın gereğini raporunu vermek suretiyle yapacaktır.

HERKES SAYGI DUYMALI: Herkesin Soruşturma Komisyonu'ndan çıkan rapora saygı duyması gerekir ve detaylarını beklemesi gerekir. Yüce Meclisimiz bu konudaki nihai kararını aynı hukuki normlar içinde verecektir. Hiçbir şekilde bu tarz bir müdahale, şu veya bu yönde yapılacak müdahale doğru değil. Yüce Meclisimizi yönlendirme çabası içinde olanlar var. Onların bilmesi gereken şu; AK Parti bir vicdan, ahlak, reform hareketidir.

Haberin Devamı

MÜCADELE ETTİK: Yolsuzluklarla ilgili en net tedbirleri AK Parti aldı. Yolsuzluklara sebebiyet verecek odakları ve kaynakları kuruttuk ve bir çok kanunda yaptığımız devrim mahiyetindeki çalışmalarla yolsuzluklara karşı gerçek mücadele ettik. Devrimci reform zihniyetiyle hareket ettik, statükoya teslim olmadık.

'Hesap sorma makamındayız'

"Gün hesap günüdür, hesap verme günüdür" diyen Davutoğlu şöyle dedi: "Herkes bilsin biz hesap sorma makamındayız. Sureti halktan görünerek, tilki hesabı içinde, küçük hesaplarla, AK Parti kadroları üzerinde birtakım çalışmalar ve yönlendirmede bulunmak isteyenler bilsinler ki biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik."

CHP de işin içinde

CHP'yi de eleştiren Davutoğlu şunları söyledi: "Paralel çete bu hesaplar içine girmişken tek başına değildi. Bir CHP milletvekili çıktı ve '30 Mart seçimleri öncesi paralelcilerle iş birliği yapmakla hata yaptık' dedi. Bu paralel çetenin iç ve dış odaklarla yürüttüğü darbe teşebbüsünün de içinde yer aldınız. CHP'nin kimseye bu anlamda söyleyecek bir söz yoktur, kendi hesaplarına baksınlar. Hiç bir gelişme bu gerçeği örtemez. 'Çatı aday' tam bir darbe koalisyonun adıydı."

Haberin Devamı