Gazete Vatan Logo

Komisyonda Vali ve Gezi tartışması

Milletvekilleri pankartlı protestosuyla karşılaştı

İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken CHP’liler “Yılın en iyi kavas ödülü” yazılı döviz ve Gezi olaylarında ölenlerin fotoğraflarını açtı. BDP’li Kaplan, Bakan Güler’e “Seçimden önce seks kasetleri çıkar mı?” diye sordu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlığının ve bağlı kuruluşlarının bütçelerinin görüşmeleri için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelişinde, CHP’li milletvekillerinin pankartlı protestosuyla karşılaştı. Güler salona girdiği anda CHP’li Mevlüt Aslanoğlu “Yılın en iyi kavas ödülü, kimseye yedirmeyiz” yazılı pankart açtı. CHP’li Musa Çam ise Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını göstererek Güler ile tokalaştı.

“Marjinal sizsiniz”

Güler’in sunumunun ardından söz alan CHP’li Bülent Kuşoğlu, Gezi Parkı olayları devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla toplumu kutuplaştırmaya çalıştığını ileri sürdü. Kuşoğlu, “Olaylardaki marjinal grupları Başbakan da kullandı. Ama nasıl kullandı bunu ispat edemem” dedi. AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç, Kuşuoğlu’nun bu sözlerine “Ayıptır. İspat edemeyeceğiniz şeyleri konuşmayın” diyerek tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ise CHP sıralarına yönelik, “Marjinal grupları destekleyen sizinle ilişkili televizyon kanalı. Bir ülkenin Başbakanı nasıl kullanır marjinal grupları” dedi. Kuşoğlu ise “Camide içki içildiğini bir Başbakan ispat edemezse ne denir buna?” karşılığını verdi. CHP’li üyeler Elvan’ın değerlendirmesine tepki gösterdi. Görüşmeler boyunca CHP’li vekillerin “Gezi” eleştirileri sürdü. Rıza Türmen “Gezi’de polis gençlere saldırırken ‘Allah Allah’ diye bağırdı. Biz yalnızca düşmana hücuma kalktığımızda böyle bağırırız” derken, Müslim Sarı da, polisin, gaz kapsullerini hedef gözeterek, silah gibi kullandığını söyledi.

“Zübük”

İktidarın “parti devleti” oluşturduğunu savunan MHP’li Erkan Akçay, “Siz 76 milyonun hükümeti olamadınız. Toplumu her alanda bölüyor, kamplaştırıyorsunuz. İnsanların her şeylerine karışıyorsunuz” dedi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, vatandaşlara yönelik sözlerini eleştiren Akçay, Vali Coş’un, kendisine “zübük” tiplemesini hatırlattığını söyledi.

KAPLAN’DAN “KASET” SORUSU

BDP’li Hasip Kaplan ise, Muammer Güler’e, “Seçimler yaklaşırken seks kasetleri, şantaj kasetleri ihtimali var mı yine?” sorusunu yöneltti.

Haberin Devamı