Gazete Vatan Logo

KKTC'de 'tokalaşma' gerginliği

Üst düzey yetkili: Soyer elini uzattı da eli havada kalmadı

KIBRIS Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun, CTP Kongresi’nde İstiklal Marşı okunmadığı için KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’le yemekte yaşadığı gerginlikle ilgili tartışmalar sürüyor. Korg. Kıvrıkoğlu’nun tepkisi hakkında açıklama yapan üst düzey bir yetkili, Başbakan Soyer’in, Korg. Kıvrıkoğlu’na tokalaşmak için elini uzatması ve elinin havada kalması gibi bir durumun olmadığını bildirdi. Yetkili, “Sayın Başbakan elini uzatmış da ’Ben elinizi sıkmıyorum’ şeklinde, ’Elini uzattı da, eli havada kaldı’ konusu yok. O çok nezaketsizlik olur, uygun değil bu” diye konuştu.

CTP’nin 18 Mart Pazar günkü kurultayında İstiklal Marşı okunmamasına tepki, Rauf Denktaş’ın 21 Aralık 1963’te tarihe ’Kanlı Noel’ olarak geçen katliamda eşi ve 3 çocuğu banyoda Rumlar tarafından öldürülen Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ın onuruna Pazar gecesi verdiği yemekte yaşandı. Üst düzey yetkilinin verdiği bilgiye göre olay şöyle gelişti: Yemekte konu CTP Kurultayı’na gelince Korg. Kıvrıkoğlu, Başbakan Soyer’e, “İstiklal Marşı’nın okunmadığını, salonda Atatürk posterlerinin olmadığını, bayrakların asılmadığını” belirterek ’üzüntülerini’ dile getirdi.

Korgeneral Kıvrıkoğlu ile Başbakan Soyer arasında geçtiği belirtilen ’Türklüğünü kanıtlama’ konusunun muallak olduğunu ifade eden yetkili, Korg. Kıvrıkoğlu’nun, “Ben, kurultayında Türk bayrağını asmayan, İstiklal Marşı’nı okumayan, Şehitler Günü olmasına rağmen saygı duruşu yapmayan bir kişinin, başbakan dahi olsa elini sıkmam” diyerek ayrıldığını belirtti.

Haberin Devamı