Gazete Vatan Logo

Kızının acısını kalbine gömdü, can kurtarmaya koştu

Hatay’da görevli Jandarma Astsubay Özlem Özçelik, deprem gecesi nöbetteydi. Ailesinin oturduğu dört katlı apartman yıkıldı.

Kızının acısını kalbine gömdü, can kurtarmaya koştu

Dört gün boyunca 7 yaşındaki kızı Almila ve ailesini kurtarmak için enkaz başından ayrılmadı. Ne yazık ki Almila ve bazı aile fertleri enkazdan sağ çıkamadı. Şimdi acısını depremzedelerin yaralarını sararak hafifletiyor.

KUZENLERİYLE KALDI

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Doğukan Yıldırım'ın haberine göre, Özlem Özçelik deprem gecesini şöyle anlattı: "Normalde Almila dördüncü kattaki evimizde kalıyordu. O gün ben nöbete giderken Almila, birinci katta kuzenleriyle birlikte kalmak istedi. Ertesi gün de okula gidecekti. Almila’yı Allah verdi bana, Allah aldı. Almila ile birlikte dedesi, amcası ve iki kuzeni de hayatını kaybetti."

BANA MORAL OLUYOR

Kızını toprağa verdikten sonra Hatay’dan hiç ayrılmayan ve çadırda kalan Astsubay Özlem Özçelik, depremzedelerin yaralarını sararak acısını hafifletmeye çalışıyor. Özçelik, “Gece gündüz depremden etkilenenlere yardım etmeye çalışıyorum. Onlara destek vermek bana da moral oluyor. Bu kent eskisi gibi olmadan buradan ayrılmam” diye konuştu.

Haberin Devamı