Gazete Vatan Logo

Kitabı kıyam nedir? Kitabı kıyam kitabı ne demek?

Kitabı kıyam ne demek, kitabı kıyam nedir? Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı mini dizi Yaratılan, 20 Ekim’de seyircilerle buluştu. Mary Shelley'nin efsanevi karakteri Frankenstein'dan ilham alınarak oluşturulan "Yaratılan", genç ve azimli bir tıp öğrencisi olan Ziya'nın ve alışılmadık bir doktor olan İhsan'ın evrenin gizemlerini çözmek için karmaşık bir yolculuğa çıkmasını konu alıyor. Dizi de ise dikkat çeken ayrıntılardan biri kitabı kıyam kelimesi oldu.

Kitabı kıyam nedir? Kitabı kıyam kitabı ne demek?

Yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği Yaratılan dizisi bugün Netflix'te yerini aldı. Dizinin oyuncu kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil, Taner Ölmez, Engin Benli, Şifanur Gül, Bülent Şakrak, Sema Çeyrekbaşı, Devrim Yakut, Şehsuvar Aktaş, Durul Bazan, Macit Koper gibi birbirinden yıldız oyuncular var. Peki, Kitabı kıyam nedir? Kitabı kıyam kitabı ne demek?

KİTAB-I KIYAM NE DEMEK?

"Kıyam" kelimesi, Arapça kökenli bir sözcüktür ve başkaldırmak, karşı koymak, isyan etmek gibi anlamlara gelir. Ayrıca, "Kıyamet Günü" gibi bir anlama da sahiptir.

Diğer yandan, "kitab" kelimesi de Arapça kökenli olup, yazmak fiilinden türetilmiş olup, Türkçede "kitap" anlamına gelir.

Aynı zamanda "amel defteri" veya "Kur'ân-ı Kerîm" gibi anlamlara da gelebilir. Bu nedenle "kitab-ı kıyam" ifadesini "isyan kitabı" olarak çevirmek doğru olacaktır.