Gazete Vatan Logo

Kısmetse Olur neden yayınlanmıyor? Evlilik programları kaldırıldı mı?

Kısmetse Olur programı yayından kaldırıldı mı? 29 Nisan'da yeni KHK'nın yayınlanmasının ardından evlilik programlarının kaldırılması konusuna yönelik karar alındı. Bu gelişmeyle birlikte gündemde Kısmetse Olur'un bitip bitmediğiyle ilgili araştırmalar başladı. İşte Kısmetse Olur ile ilgili son durum...

Kısmetse Olur neden yayınlanmıyor? Evlilik programları kaldırıldı mı?

Yeni KHK'nın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından evlilik programlarının ne olacağıyla ilgili sorular da başladı. Peki Kısmetse Olur artık yayınlanmayacak mı? Kısmetse Olur'un akıbetiyle ilgili son durum nedir? İşte evlilik programları hakkındaki son haber...

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK), Kısmetse Olur da dahil evlilik programları hakkında karara varıldı.

İşte evlilik programlarıyla ilgili alınan son karar...

"Evlilik programlarına yasak" olarak kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan KHK düzenlemesi algılandığının aksine, çocuk ve gençlerin televizyon izlediği saatlerde yapılan ve onların zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkileyen tüm yayınlara yönelik genel bir yaptırımı içeriyor.

Daha önce "koruyucu sembol" kullanılarak, çocukların da TV izlediği saatlerde yapılan bu tip yayınlar, şimdi koruyucu sembol olsa bile söz konusu zaman dilimlerinde yapılamayacak.

Ayrıca evlilik programlarında da dönem dönem tespit edilen toplumun milli ve manevi değerlerine ve ailenin korunması ilkesine aykırı yayınlar ile ürün satma, pazarlama, "Ara kazan", "Bul kazan" isimleriyle vatandaşı dolandırıcı nitelikte yayın yapan programlar ile arkadaş bulma programlarına verilecek cezalar yüzde 1-3 aralığından yüzde 2-5 aralığına çıkarıldı. Ayrıca bu programlar için program durdurma ve belgesel yayın zorunluluğu getirildi.

Haberin Devamı