Gazete Vatan Logo

Kirpiler ne yer, ne ile beslenir? Kirpiler en çok neyi sever?

Doğada yaşayan canlılardan bazılarını ev ortamında beslemek mümkün olmaktadır. Bu canlılardan biri de kirpiler olarak ifade edilmektedir. Ev ortamında bakımına dikkat edilmesi durumunda kirpi beslemek zor bir iş olmamaktadır. Bu canlılar herkes tarafından bilinen ve dikenlerinden dolayı tehlikeli olduğu düşünülen bir canlı türü olmaktadır. Yeşil alanlarda yaşamaya alışık olan bu canlılar bağışıklık sistemleri güçlü olduğu için uzun yıllar yaşayabilmektedir. Ormanlar ve ağaçlar bu canlılar için en uygun yaşam alanları olmaktadır.

Kirpiler ne yer, ne ile beslenir? Kirpiler en çok neyi sever?

Kirpiler çeşitli yiyeceklerle beslenmektedir. Bu canlıların tükettiği besin maddelerinin başında çekirge, kırkayak, termit ve solucan gibi pek çok böcek çeşidi yer almaktadır. Bu canlılara inek sütünün verilmemesi gerekmektedir. Kirpiler için en iyi içecek su olarak belirtilmektedir. Bu canlılar kendilerini dışardan gelecek her türlü tehlikeye karşı kapanarak korumaktadırlar.

Kirpiler Ne Yer, Ne İle Beslenir?

Kirpi beslemek isteyen kişilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Özellikle bu canlıların ne tüketip tüketmedikleri hakkında bilgi sahibi olunması belirtilmektedir. Aksi taktirde sağlıklı bir şekilde kirpi beslemek mümkün olmamaktadır. Kirpi oldukça fazla çeşidi olan ve dünyada hemen hemen her yerde yaşayan bir canlı türü olmaktadır. Bu canlıların ömürleri yaklaşık olarak 9 yıl olarak belirtilmektedir. Kirpiler 40 gün boyunca gebeliği devam eden ve ortalama 4 ile 9 yavrusu olan bir canlıdır. Kış mevsiminde ağaçların oyuklarına ya da kütüklerine saklanarak kışı geçirmektedirler. Tüm vücutları dikenlerle kaplı olan bu canlıların dikenleri kendilerini güvende hissettikleri zaman batmamaktadır.

Haberin Devamı

Kirpiler çeşitli yiyeceklerle beslenmektedir. Bu canlıların tükettiği besin maddelerinin başında çekirge, kırkayak, termit ve solucan gibi pek çok böcek çeşidi yer almaktadır. Bu canlılara inek sütünün verilmemesi gerekmektedir. Kirpiler için en iyi içecek su olarak belirtilmektedir. Bu canlılar kendilerini dışardan gelecek her türlü tehlikeye karşı kapanarak korumaktadırlar. Sırtında dikenleri olan kirpiler evde dışardan farklı besinleri tüketmektedirler. Bu besinlerin başında kedi ve köpek mamaları, sebze, meyve, iyi pişmiş yumurta ve tavuk gelmektedir. Kirpiler yavrularını anne sütü ile beslemektedirler. Yaz boyunca gezen kirpiler sonbaharda kış uykusuna yatmaktadırlar.

Kirpiler En Çok Neyi Sever?

Kirpiler hem et hem de ot ile beslenen hayvan türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu canlıların severek tükettikleri besin maddeleri şunlar olmaktadır: Pişmiş durumda olan tavuk eti, dana eti ve kuzu eti, çekirge, yumurta, kavun, yeşil fasulye, kurutulmuş böcekler, kurtçuklar, un kurdu ve cırcır böcekleri olarak sıralamak mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Bu canlılar ev ortamında beslenirken onlar için iyi bir lif kaynağı olan kurutulmuş böceklere günde bir defa da olsa yer verilmesi önemli olarak görülmektedir. Kemirgen bir tür olan kirpiler protein ağırlıklı olan kedi ve köpek mamalarını da rahatlıkla tüketebilmektedir. Yağlı yiyecekleri tercih etmeyen kirpilerin beslenme programlarının sebze ve meyve ağırlıklı olması gerekmektedir.