Gazete Vatan Logo

Kim olduğu merak edildi! Shiva Kaviani’nin hayatı: İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir?

İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, Kanada'da oturum süresinin dolması nedeniyle vize başvurusundan red aldı. İran'a geri dönmek istemeyen Dr. Kaviani, Ankara'dan yapmış olduğu vize başvurusunda da ret cevabı alınca İstanbul'a geri döndü. Akademisyen, şu anda İstanbul Havalimanı'nda yaklaşık 2 aydır bekliyor. Peki, İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir? Shiva Kaviani’nin hayatı…

Kim olduğu merak edildi! Shiva Kaviani’nin hayatı: İranlı Akademisyen Dr. Shiva Kaviani kimdir?

Kanada Toronto'da hayatını sürdüren ve oturum süresi dolan İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, ülkesi İran'a geri döndü. İddiaya göre buradan Kanada'ya gitmek için vize başvurusunda bulunan İranlı akademisyen ret cevabı aldı.

Bu kez Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan İranlı akademisyen Kanada'ya yeniden vize başvurusu yapmak için Ankara'ya gitti. Buradan da ret cevabı alan İranlı akademisyen İstanbul Havalimanı'na geri döndü.

HAVALİMANINDA SABAHLIYOR

Kanada'ya gidemeyen, İran'a da geri dönmek istemeyen kadın yolcu İstanbul Havalimanı'nda yaşamaya başladı. Terminalde yolcu bekleme alanlarında uyuyan, İranlı yolcu yaklaşık 2 aydır havalimanında kalıyor.

Bir valiz ve bir çantayla vize alanlarında yolcularla birlikte oturan kadın yolcuya personel yardımcı olmaya çalışıyor. Görüntülendiğini fark edince 'Fotoğrafımı çekme' ' Bana saygı duymuyorsun' diyen kadın akademisyenin polis ekipleri tarafından terminalden çıkartılıp uygun bir yere yerleştirileceği öğrenildi.

SHİVA KAVİANİ KİMDİR?

Haberin Devamı

Tıp üzerine kitapları ve akademik çalışmaları bulunan Shiva Kaviani, 2006-2014 arasında Türkiye, Kore, Kanada, Almanya, Hollanda, Çin, Yunanistan, Brezilya, Avusturya, İtalya, İngiltere, İspanya, Macaristan ve İsveç'te üniversiteler başta olmak üzere tıp, eğitim, felsefe, kültür ve bilim alanlarında 38 farklı uluslararası kongre, seminer ve konferansa katılmış.