Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’na tek rakip Balbay olacak

Muharrem İnce’den sonra Umut Oran da CHP kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 120 imza toplayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay adaylığa hazırlanıyor. Kurultayda blok değil çarşaf liste uygulanacak

Kılıçdaroğlu’na tek rakip Balbay olacak

CHP’de genel başkan seçiminin yanı sıra yönetimde de önemli değişikliklerin gerçekleştirileceği 35. Olağan Kurultay hafta sonu Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Bugüne kadar 18’i olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP’de, 35’inci Olağan Kurultay için hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP’de, İstanbul’da Cemal Canpolat, İzmir’de eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, Ankara’da da mevcut başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi. Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi de belirlendi. CHP’de milletvekilleri ve milletvekili olmayan PM üyeleri de doğal delege sayılıyor.

Kılıçdaroğlu kazanır

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor. Mevcut delege yapısı dolayısıyla, Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Kılıçdaroğlu’na tek rakip ise adaylık için yeterli 120 imzayı topladığını belirten CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay. Balbay, 200 delegenin imzasıyla, genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Seçimli bir olağanüstü kurultay toplamak isteyen ancak başarılı olamayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski CHP Milletvekili Umut Oran ise “aday olmayacaklarını” açıkladı.

Değişim ve kardeşlik

Kurultay tarihini Basketbol Ligi’nin devre arasına göre planlayan CHP, salonunun dizaynı, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemleriyle ilgili hazırlıkları tamamladı.

“Demokrasi, değişim ve kardeşlik” vurgusunun yapılacağı kurultayda, “birlik” ve “özgürlük” temalı afişler yer alacak. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM’nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor.

‘Tarih önünde mahkum ediyorum’

CHP’li Umut Oran aday olmayacağını açıklarken şöyel dedi: “Bu kararımla Sayın Kılıçdaroğlu’nu onaylamıyorum tam aksine onun antidemokratik tutumunu tarih önünde mahkum ediyorum. Ayrıca kurultayda Parti Meclisi üyeliği için de aday olmayacağım. Gerçeklerle yüzleşmek, özeleştiri yapmak, parti tabanının değişim taleplerini karşılamak yerine Sayın Kılıçdaroğlu bahaneler uydurmayı, kulaklarını tıkamayı, parti içinde iktidar olmak için hukuksuzluk yapmayı tercih etti.”

Haberin Devamı

Kahraman’a mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman’ın mektubuna yanıtında “Halkımızın daha demokratik bir Türkiye için umutla beklediği Anayasa çalışmaları ile darbe hukukundan arınma sürecini, başkanlık sistemi adı altında, diktatörlüğe giden yolu açmak için kullanacak odaklara CHP’nin kesinlikle karşı duracağını bilgilerinize sunmak isterim” dedi.

CHP 3 ismi bildirdi

CHP, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Uzlaşma Komisyonu kurulması talebine olumlu yanıt verdi. Kahraman’ın mektubuna yine mektupla cevap verildi. CHP mektubunda, komisyon için Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isimlerini bildirdi.

Haberin Devamı