Gazete Vatan Logo

Kerem Bursin kimdir?

Kerem Bursin Kanal D'nin yeni dizisi Muhteşem İkili'de başrol oyuncu olarak yer alıyor. Başarılı oyunculuğu ve yakışıklılığı ile gündeme gelen Kerem Bursin'in hayatına dair bilgiler de merak konusu oldu. İşte Kerem Bursin hakkındaki detaylar...

Kerem Bursin kimdir?

Kerem Bursin'in hayatı gündemde çok fazla araştırılır oldu. Pek çok başarılı diziye imza atan Kerem Bursin'in hayranları yaşı, eğitimi, kariyeri gibi konuları merakla sorgulamaya başladı.

KEREM BURSİN KİMDİR?

Kerem Bursin, 4 Haziran 1987 tarihinde İstanbul şehrinde dünyaya gelmiştir. Çok küçük yaşlarından itibaren televizyona ve oyunculuğa ciddi anlamda merak salarak kendisini geliştirme yoluna giden ve ailesinin de desteği arkasına alan Bürsin, hayatının çok önemli bir kısmını Amerika’da geçirmiş ve bu anlamda ilerleme yoluna gitmiştir.

Özel ve profesyonel oyunculuk eğitimleri alarak kendisini geliştiren Bürsin, özellikle tiyatroyu bir sanat olarak benimsemiş ve her zaman bu sanatın üzerine giderek kendisini ilerletme yoluna başvurmuştur. Hayatının önemli bir kısmı Amerika’da geçmiş ve buradaki Hollywood projelerinde de yer alarak adından sıklık ile söz ettirmiştir.

2006 – Thursday (Grauss rolüyle)

2006 – Rozar Man (Kısa film)

2007 – Strawberry Melancholy (Travis rolüyle)

2007 – The Architect (Kısa film)

Haberin Devamı

2008 – Killian (Kısa film)

2010 – Wendigo (Andy rolüyle)

Türkiye’ye döndükten sonra hemen dizi teklifleri almaya başlayan ve bu anlamda kendisini daha da rahat hisseden Kerem Bürsin, 2013 yılında ilk yerli projesi olarak Güneşi Beklerken dizisikadrosuna girmiş ve genç kızların sevgilisi olmayı kısa bir zaman dilimi içerisinde başarmıştır.

Dizinin ustalar ile dolu oyuncu kadrosunda kendisi ile birlikte Emre Kınay, Hande Doğandemir, Yağmur Tanrısevsin gibi isimler ile birlikte yer almış ve çok sevilmiştir.

Amerika’dan geldikten sonra kısa bir zaman dilimi içerisinde çok ciddi anlamda tanınan ve ilk dizi projesi ile yapımcıların gözdelerinden birisi olarak dikkatleri çeken Kerem Bürsin, 2014 yılının sonlarına doğru Unutursam Fısılda filmi kadrosunda Erhan karakterine hayat vermiştir. Filmin kadrosunda kendisi ile birlikte Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Hümeyragibi isimler yer almıştır ve çok sevilmiştir.

Yavaş yavaş Türk medyasının en çok takip ettiği isimlerden birisi olarak dikkatleri çeken ve her geçen gün kendisini daha da ileriye taşıyan Kerem Bürsin, 2014 – 2015 yılları arasında sevilen dizi Şeref Meselesi kadrosunda da kendisine yer bulmayı başarmıştır. Dizide kendisi ile birlikte Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen ve Şükran Ovalı gibi isimler yer almıştır ve dizi 26 bölüm çekildikten sonra tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

2017 yılının başında ekranlara gelmeye başlayan Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi kadrosunda da Ali Smith karakteri ile yeniden başrol oynama şansı bulmuştur. Dizi, usta oyuncu kadrosu ile adından ciddi anlamda söz ettirmiştir. Dizinin oyuncuları arasında Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Nilperi Şahinkaya gibi isimler yer almıştır ve çok sevilmiştir.

ÖDÜLLERİ

2014 Ege Üniversitesi Medya Buluşması en iyi erkek oyuncu (Güneşi Beklerken)

2014 Dilek Ödülleri en iyi erkek oyuncu

2014 Altın objektif ödülleri en iyi umut vadeden oyuncu

2014 Kristalfare Medya ödülleri en iyi erkek oyuncu

2014 Ege Üniversitesi Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu

2014 Ayaklı Gazete 5. Yılın Yıldızları Ödülleri En İyi Gençlik Dizisi Erkek Oyuncu

Haberin Devamı

2014 Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu (Unutursam Fısılda)

2014 GQ Türkiye Yılın Yükselen Yıldızı

2015 İTÜ Başarı Ödülleri En Başarılı Erkek Oyuncu (Unutursam Fısılda)
2015 GSÜ EN Ödülleri 2014 yılının EN İyi Dizi/Sinema Erkek Oyuncusu (Şeref Meselesi)