Gazete Vatan Logo

Katil zanlısının ‘aklı başında’

Hırsızlık yapmak amacıyla girdiği evde tecavüz ettiği müzisyen Değer Deniz’i öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan Can M. ‘aklı başında’ çıktı.

Katil zanlısının ‘aklı başında’

Hırsızlık yapmak amacıyla girdiği evde tecavüz ettiği müzisyen Değer Deniz’i öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan Can M.’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Can M. ve Değer Deniz’in ailesi katıldı. Mahkemede, sanık hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’ndan alınan rapor okundu. Raporda Can M.’nin olay tarihinde işlediği suçun fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını anlama, algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışları yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi.

Normal cezaevine

Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz, Maltepe Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne dilekçe yazarak sanık Can M.’nin yaşının büyük olması nedeniyle yaşı büyüklerle ilgili cezaevine nakledilmesini talep etti. Değer Deniz’in annesi Ayşe Sevinç Sözer “Kızım benimle her şeyi paylaşırdı. Kendisiyle arkadaştan öteydik. Arkadaşlarını dahi çok titizlikle seçen biriydi. Kızım evine gelip giden kişileri özellikle seçerdi. Kendisiyle bu konuda sürekli konuşuyorduk. Bu olayı yapan kişiden şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı