Gazete Vatan Logo

Katil zanlıları son dakika raporuyla...

Katil zanlıları son dakika raporuyla...

Burak Can Karamanoğlu’nun katil zanlıları Volkan G. ile Oğuz K. adliyede serbest bırakılmak üzereyken gelen rapordaki deliller nedeniyle tutuklandı.



İstanbul Okmeydanı’nda 12 Mart’ta Berkin Elvan’ın cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada dün ilginç gelişmeler yaşandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerin ardından sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ‘terör ve organize suç örgütleri’ bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının ardından şüphelilerden 3’ü serbest bırakıldı. Volkan G. ile Oğuz K.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol talebi uygulanan 6 şüpheli serbest bırakıldı.

Bu 6 kişi adliyede beklerken, son dakikada gelen ekspertiz raporu bir anda olayların seyrini değiştirdi. Volkan G. ile Oğuz K. savcı tarafından yeniden ifadeye alındı. Şüphelilerin olay anında ateş açtıkları silahı, olay sonrasında saklaması için bir arkadaşlarına verdikleri ve bu kişinin de silahı polise teslim etmesi üzerine, silah üzerinde inceleme yapıldığı ortaya çıktı. Gelen raporda şüphelilerin parmak izlerinin silah üzerinde bulunduğu belirtilirken, Karamanoğlu’nun ölümüne neden olan kurşunun bu silahtan çıktığı bilgisine yer verildi. Savcı Bayhan, yeniden ifadesini aldığı Volkan G. ile Oğuz K.’nin tutuklamasını istedi.

Haberin Devamı