Gazete Vatan Logo

Kasım celbi terhis olacak mı? Askerler ne zaman terhis olacak? 2020 askerlik terhis, celp ve bedelli başlama tarihleri…

Askerlik terhis ve celp tarihleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan Kabine toplantısının ardından duyuruldu. Corona nedeniyle merak edilen terhis ve celp tarihlerine ilişkin verilen tarihler sorulara cevap oldu. Peki, Kasım celbi terhis olacak mı, ne zaman terhis olacak? Bedelli askerlik ne zaman başlayacak? Terhisler ne zaman olacak? İşte Kasım celbi terhis olacak mı, ne zaman terhis olacak?

Kasım celbi terhis olacak mı? Askerler ne zaman terhis olacak? 2020 askerlik terhis, celp ve bedelli başlama tarihleri…

Corona virüsü nedeniyle celp, terhis ve bedelli askerlik başlama tarihleri merak ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası sabırsızlıkla beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, normalleşmenin bir adımı olarak da askerlik terhis tarihleri kararını duyurdu. İşte 2020 askerlik celp ve terhis tarihleri…

2020 YENİ CELP, TERHİS VE BEDELLİ ASKERLİK BAŞLAMA TARİHLERİ

Askerlerle ilgili faaliyetler 1 Haziran'da, celp hizmetleri 5 Haziran'da, bedelli askerlik hizmetleri 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HUSİLİ AKAR NE DEMİŞTİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantının ardından açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı.

53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önümüzdeki dönemde 53 bin kişi celp kapsamında geleceğini, 66 bin kişinin de terhis olacağını ifade etti.

Görev değişiminin yurt çapında en az 120 bin kişilik çok kapsamlı bir hareketliliğe sebep olacağını belirten Akar, aile bireyleri ve diğer yakınları dikkate alındığında bu rakamın 500 binlere varacağının altını çizdi.

“223 PERSONELİMİZİ KONTROL ALTINDA TUTMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Her vatandaşın temel askerlik eğitimini almasını sağlayan yeni askerlik sisteminin hayata geçirildiğini anımsatan Bakan Akar, şunları söyledi:

Bu sistem içerisinde, geçen celp döneminde yurt içinden gelen yaklaşık 35 bin gencimiz ile 1 Mart 2020 tarihinden itibaren yurt dışından gelen 659 personelimizi herhangi bir risk olmaması için 14 gün gözetim altında tuttuk.

Bugüne kadar 93'ü erbaş ve er olmak üzere Kovid-19 semptomlarına rastlanan toplam 223 personelimizi kontrol altında tutmaya devam ediyoruz.

Bunlar arasında bulunan ve diyabeti de olan bir sivil memurumuzu kaybettiğimizi geçen hafta açıklamıştık.

Haberin Devamı

Şu anda bir doktor yarbayımız hariç durumu kritik olan personelimiz yoktur.

‘’HİZMET SÜRESİ 1 AY UZATILACAK”

Bu kapsamda TSK'nın komuta kademesi ve ilgili personelle değişik çözümler üzerinde kapsamlı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akar, “Bugün yaptığımız nihai toplantı sonucunda, bugüne kadar TSK bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay süre ile uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir” açıklamasında bulundu.