Gazete Vatan Logo

Kargalar ne yer, ne ile beslenir? Kargalar en çok neyi sever?

Kargalar, doğal hayat yaşayan evcilleştirilemeyen özgür ruhlu hayvanlardır. Türkiye’de çok görülen kargalar her şeyi yiyebilmektedir. Ne bulursa yer cinsinden olan kargalar besinlerine ulaşabilmek için pek çok yol denemektedir. Alet dahi üretebilen kargalar bilim alanını da oldukça meşgul etmektedir. Çöplerden bulabildikleri besin maddeleri, böcekler ve sineklerle beslenmektedir.

Kargalar ne yer, ne ile beslenir? Kargalar en çok neyi sever?

Her türlü besin yiyebilen kargaların beslenme şekli, Omnivor(hepçil) beslenmedir. Kuru yemiş, meyve, böcek, et türleri ve besin çöplerini yiyebilmektedirler. Beslenme türleri çeşitliliği yanında, doğaya tohum ekebilme katkısı ve insanların kullandığı aletleri taklit yeteneğiyle üretebilmeleri şaşırtıcı biçimde bilimi meşgul etmektedir.

Kargalar Ne Yer, Ne İle Beslenir?

Kargalar her tür yiyeceği yiyebilmektedir. Bebek kargalar anne karga tarafından beslenmektedir. Bütün besin ihtiyacı annesi tarafından karşılanan yavru karga kaybolduğu vakit yaşama şansı çok düşmektedir. Yavrusunu beslemek anne karga için oldukça kolaydır. Çünkü doğada her tür böcek sinek ya da çöp bulabilmektedir. Beslenme ihtiyacını doğal yollardan kolayca karşılayabilen kargaların uzun yaşama sırlarından biri her şeyi yiyebilmeleridir. Fakat söylentilere konu olduğu gibi kargalar 200 yıl yaşamazlar. 15-20 yıl yaşadıkları ve müthiş zeki hayvanlar olduğu bilinmektedir. 

Kargalar En Çok Neyi Sever?

Kargalar en çok et türlerini severler, kendilerinden küçük ve güçsüz hayvanları da yiyebilmektedirler. Yiyecek atıkları, sinek, böcek ve her türlü gıda maddesini yiyebilmektedir. Hatta karga en çok ceviz sevmektedir. Karganın cevizle ilişkisi uzun yıllardır bilinmektedir. Ceviz kıramayan karga yüksek yerlere çıkararak cevizi yere atar ve kırılınca da yer. Arabaların geçtiği yerlere bırakarak araba üzerinden geçerek cevizi kırar ve durumun takibindeki karga hemen yer. Seyahati sırasında yanında taşıdığı meyveleri farklı yerlere bırakan karga, doğada adeta fidan dikim görevi üstlenmektedir.

Haberin Devamı

Karga Ve Yanlış Bilinen İnsan İlişkisi

Kargaların insan sevmediği söylenmektedir. Aksine karga, kendisine zarar vermediği zaman insan seven bir hayvandır. Leş kargası kavramı da yanlış bilinen bir söylentidir. Çünkü leş kargası denilen kuzgun ya da karakarga leş yemektedir. Yani kargalar leş yemezler. Kargaların uzun yaşama söylentisi de doğru değil, yanlıştır. Kargaların, yapılan araştırmalar sonucunda 15, 20 yıl yaşayabildikleri tespit edilmiştir. İletişimleri güçlü olan kargaların bilgileri kendi aralarında paylaştıkları bilinmektedir. Yetişkin kargalardan edindikleri bilgileri kullanarak hayatlarını kolaylaştırmaları da ayrıca önemlidir. 

Haberin Devamı

Kargaların Beslenme Türleri Nedir?

Her türlü besin yiyebilen kargaların beslenme şekli, Omnivor(hepçil) beslenmedir. Kuru yemiş, meyve, böcek, et türleri ve besin çöplerini yiyebilmektedirler. Beslenme türleri çeşitliliği yanında, doğaya tohum ekebilme katkısı ve insanların kullandığı aletleri taklit yeteneğiyle üretebilmeleri şaşırtıcı biçimde bilimi meşgul etmektedir. Toprak altından çıkarmak istedikleri besinler için alet üretebilmeleri çok defa görülmektedir. İletişim güçleri çok yüksek olan kargaların aralarında güçlü bir bağ bulunmaktadır. Alet üretme konusunda da müthiş zekaları bilim insanlarını meşgul etmektedir.