Gazete Vatan Logo

Kara Komutanlığında görev değişimi

İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığında komuta değişimi yapıldı. Korgeneral John W. Nicholson'un komutanlık görevini Korgeneral Darryl A. Williams devraldı.

Kara Komutanlığında görev değişimi

Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'ndaki törene, Afganistan'da olduğu için katılamayan Nicholson'un yerine vekaleten görevi yürüten Korgeneral Paolo Ruggiero katıldı.

Tören, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparraotti ile Korgeneral Paolo Ruggiero ve Williams'ın alana gelmesiyle başladı. Scaparraotti, Ruggiero ve Williams'ın İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda görevli 24 ülkenin askerini selamlaması ile devam etti.

Görevi devralan Korgeneral Darryl A. Williams, önceki komutan Korgeneral Nicholson'un kendisine güçlü ve hazır bir ekip bıraktığını dile getirerek, "Askerlik hayatım boyunca hizmet verdiğim birçok ülkede mütevazi oldum, heyecanlı ve etkileyici işler yapmaya çalıştım, burada da böyle olacağım. Müttefik Kara Komutanlığı, NATO bünyesi içinde sayı bakımından küçük bir yapı olabilir ancak niteliği ve kabiliyeti bakımında oldukça etkileyici bir yapıya sahip." dedi.

NATO müttefik ülkeleri koruma ve savunma görevine işaret eden Williams, "Barışı sağlamak için krizlere karşı her zaman dirençli ve hazır olmalıyız. NATO'nun en önemli silahı budur." ifadelerini kullandı.

Williams, İzmir'deki görevi sırasında sadece üniformalı bir asker olmayacağını vurgulayarak, "Bundan sonra beni sadece üniformayla görmeyeceksiniz. Sivil olarak halkın arasında da olacağım." diye konuştu.

Williams, Türkçe "Günaydın" diyerek başladığı konuşmasını "Teşekkürler" diyerek tamamladı.

Tören, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparraotti'nin Williams'a NATO Müttefik Kara Komutanlığı flamasını teslim etmesiyle sona erdi.

Devir teslim törenini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass da izledi.

- Kuzey Afrika'da görev yaptı

Haberin Devamı

Orduya 1983 yılında West Point'teki ABD Kara Harp Okulu'nda adım atan Williams, Körfez Savaşı'nda "Çöl Kalkanı" ve "Çöl Fırtınası" operasyonlarında yer aldı. Avrupa'da ve Güney Kore'de çeşitli kademelerdeki görevlerinin ardından son olarak ABD'nin Afrika'daki ordusunu komuta etti. Williams, ABD Afrika Ordusu görevi sırasında Liberya'daki Ebola salgınıyla mücadele etti.

Haberin Devamı