Gazete Vatan Logo

Kara harekatı başladı mı?

‘Bordo bereliler PKK ile çatışıyor’ iddiası

Sınırlı sayıda bordo bereli komandonun Uludere-Çukurca bölgesinden sınırı geçerek Kuzey Irak'a geçiş yaptığı ve sınır bölgesine sivillerin girişi yasaklandığı iddia edildi. Sınır bölgesinde Yekmal, Andaç, Gülyazı bölgelerinde de yığınak yapıldığı ve bölgeye askeri ambulans, seyyar mutfaklar kurulduğu öne sürüldü.

SINIRDA ÇATIŞMA İDDİASI

Kuzey Irak Yerel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver Kuzey Irak'a sızan bordo bereliler ile PKK teröristleri arasında çatışma çıktığını iddia etti.

Cabbar Yaver, Türk savaş uçaklarının bugün Harkuk bölgesine bağlı Rıbarok, Basiyan ve Mizurya bölgelerini bombalandığını daha sonra topçu birliklerinin bölgeye ateş açtığını ve Türk ordusunun Harkuk bölgesine saldırı düzenlendiğini söyledi.


SINIRDA SAHRA ÇADIRLARI KURULDU

DHA muhabirleri Şenol Çakır ve Emin Bal'ın Şırnak'tan aktardığı bilgilere göre ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK yuvalarına yönelik hava operasyonları düzenlediği Irak'a olası bir kara harekatı öncesinde, sınır boyunda büyük hareketlilik yaşanıyor. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nden Hakkari'nin Çukurca İlçesi yönüne özel eğitimli komandolar, mühimmat ve köy korucusu taşıyan 100 araçlık bir konvoy geçiş yaptı. Sınıra sıfır noktada bulunan Işıklı Köyü'ne ise sahra çadırları kurulup çok sayıda asker konuşlandırıldı. Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda bugün de art arda F-16 savaş uçaklara havalandı. Şırnak'ın Bestler Dereler kesiminde ise tespit edilen 10 PKK'lı teröristle yönelik operasyon başlatılırken, bölgede top atışı sesleri duyuldu.

Türkiye-Kuzey Irak sınırında bugün son dönemlerin en yoğun askeri hareketliliği yaşandı. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nden yaklaşık 100 araçlık askeri konvoy, tam teçhizatlı komandolar, köy korucuları, mühimmat yüklü olarak Hakkari'nin Çukurca İlçesi yönüne gitti. Konvoya frekans karıştırıcı araçlar eşlik ederken, geçiş güzergahındaki stratejik noktalarda köy korucuları görev aldı. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sınıra sıfır noktada buluna ve daha önce boşaltılan Işıklı Köyü ve çevresinde 50'yi aşkın dev sahra çadırları kuruldu. Çadırlarda binlerce asker konuşlandırıldı.

ŞIRNAK'TA 10 PKK'LI KISKAÇTA

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'ne eylem yapmak için gelen 10 PKK'lı teröristi tespit eden güvenlik güçleri operasyon başlattı. Karadan bölgeye özel eğitimli komandolar sevkedilirken, havadan Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunabileceği alanları ateş altına aldı. Karadan da topçu birlikleri tanklarla bölgeye top atışına tuttu. Yaklaşık 45 dakika süren top atışının ardından bölgede arama tarama faaliyetlerine başlandı.

DİYARBAKIR'DA UÇAK HARAKETLİLİĞİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarına düzenlediği hava operasyonlarının merkezi olan 2'nci Hava kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde bugün de savaş uçakları F-16'ların hareketliliği yaşandı. Sabaha karşı ve gün boyu üstten belirli aralıklarla havalanan savaş uçakları Kuzey Irak sınırına uçtu.

Haberin Devamı