Gazete Vatan Logo

Kar çok sert geliyor, İstanbul’da alarm verildi! Son dakika kararları: Okullar tatil...

Kar yağışı geliyor, İstanbul’da alarm verildi, günlerce sürecek. Valilik, İBB ve AFAD harekete geçti, karla mücadele ilgili kararlar tek tek açıklandı. ‘İstanbul'da okullar tatil olur mu?’ sorusu gündeme gelirken, toplantıda Perşembe ve Cuma günü okulların tatil olması ihtimalinin de konuşulduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan ‘Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı’’nda İstanbul’da beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirler değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya ‘Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık’ ifadelerini kullandı.

Kar çok sert geliyor, İstanbul’da alarm verildi! Son dakika kararları: Okullar tatil...

İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili bu kapsamda tırların açıklanacak takvimden 12 saat önce İstanbul'a girişi yasaklanacak. Kar yağışının özellikle İstanbul Havalimanı- Odayeri- Başakşehir- Hadımköy başta olmak üzere Avrupa Yakası'nın kuzey kısımlarında yaşanacağı hesaba katılarak yol üzerinde bulunan benzin istasyonlarıyla temasa geçildi.

Ayrıca Kızılay'la iletişim kurularak 90 tane noktaya sıcak çorba başta olmak üzere yiyecek ve içecek yardımları organize edildi. Özellikle havalimanı bölgesindeki otoyol işletmecileriyle temasa geçilerek onların da alacağı önlemler konuşuldu.

UÇAK SEFERLERİ AZALTILABİLİR

Ocak ayıdaki kar yağışında aksaklıkların yaşandığı bölgelerde bulunan AVM'lerle ve diğer sosyal tesislerle de temasa geçilerek hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalar simülasyonlarla anlatıldı.

Toplantıda ayrıca özel araçların trafiğe çıkmaması için vatandaşlara çağrı yapılacağı ayrıca Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'ndaki uçak seferlerinin azaltılması seçenekleri başta olmak üzere çok sayıda tedbir masaya yatırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

'HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI'

İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar yapıldığını belirten Vali Yerlikaya, ''Valiliğimiz koordinasyonunda idari tedbirlerin tümü alacağız ve bu kararları şehrimizle paylaşacağız. Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik güçlerimiz kendi bölgelerinde hazırlıklarını yaptılar" dedi.

'İDARİ TEDBİRLERİMİZİ ŞEHRİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ'

İçişleri Bakanlığı'nın kış tedbirleri genelgesini hatırlatan Vali Yerlikaya, genelge doğrultusunda kurumlarla iş birliği içerisinde sürecin yürütüleceğini belirtti.

İstanbullulara hava şartları doğrultusunda uyarıların yapılacağını vurgulayan Vali Yerlikaya, "Akıl, istişare ve bilimin ışığında, alınan tüm kararları gerek medyamız, gerekse sosyal medya aracılığıyla duyuracağız. İstişaremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hazırlık çalışmalarımızı yürüten kurumlarımıza teşekkür ediyorum." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından karla mücadelede alınacak tedbirler ile ilgili, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İBB AKOM, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyol Müdürlüğü, ICA, İGA ve Sabiha Gökçen Havalimanları İşletmeleri, Kızılay temsilcileri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanı Tümg. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğa. Tayfun Paşaoğlu, alınacak tedbirleri anlattılar. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından tamamlandı.

'OKULLAR TATİL EDİLEBİLİR'

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, Çarşamba akşamı başlayacak ve Perşembe günü etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte İstanbul'daki okulların Perşembe ve Cuma günü tatil olması toplantıda ele alındığı öğrenildi. (Sabah)