Gazete Vatan Logo

Kapora verip kiraladıkları işyerinin hacizde satılığa çıkarıldığı ortaya çıktı

Edirne'de 30 bin lira kapora vererek kiraladığı işyerinin üzerinde haciz olduğunu banka tarafından satışı çıkarıldığını öğrenen Mert Dursun, parasını iade etmeyen işyeri sahibi Kıymet K. tarafından dolandırıldığını sürerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kıymet K., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kapora verip kiraladıkları işyerinin hacizde satılığa çıkarıldığı ortaya çıktı

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nin Ayşekadın Yerleşkesi'nde pizzacılık yapmak isteyen Mert Dursun, Kıymet K.'nin işyerini aylık 5 bin 500 TL bedelle kiralamak üzere anlaşıp ön protokol imzalayarak 30 bin lira kapora verdi. İşyerini açmak için çalışmalara başlayan ve afişleri asan Dursun, işyeri sahibi Kıymet K. ile kontrat imzalamak istedi. Ancak 30 bin lirayı alan Kıymet K., kontrat imzalamaya yanaşmayıp çeşitli bahaneler ileri sürünce, Mert Dursun, İstanbul'da avukat olan ablası Meliha Dursun Taşkın ile Edirne Tapu Müdürlüğü'ne giderek kayıtlara baktı. Kayıtlarda kiraladıkları işyerinin banka tarafından satışa çıkarıldığını öğrenen Dursun, büyük şok yaşadı.

ÜZERİNDE ONLARCA HACİZ VAR

Avukat Meliha Dursun Taşkın, tapu kayıtlarına baktıklarında dolandırıldıklarını anladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Tapuda o işyerinin üzerinde onlarca haciz var. Bunun yanında bankadan ipotek göstererek 400 bin lira kredi çekmiş. Banka parayı ödeyemediği için takip başlatmış. Bu takip sebebi ile banka satış kararı almış. Yani kendisi aslında banka tarafından satış kararı verilen bir yer olduğu için kira kontratı yapmaktan imtina ediyor bizimle."

Haberin Devamı

PARAMIZI GERİ VERMEDİ

Kardeşinin ödediği 30 bin lirayı geri almak için Kıymet K. ile buluştuklarını belirten avukat Taşkın şunları anlattı:

"Kıymet K.'ya 'anlaşma yapıyor musunuz bizimle' dedim, 'Yapmıyorum bu şartlarda' dedi. 'Tamam paramızı verin gidelim' dedim. Bunu söylediğimiz zaman da parayı vermek istemedi. 'Ben gidip bankamla görüşeceğim' diyerek o anda bizden kaçmaya çalıştı. Biz de tehlikenin büyük olduğunu anladığımız için 'hayır bize paramızı şimdi ödeyin' dedik. Ön protokolde 'taraflar caydığında paranın kayıtsız şartsız ödeneceği' yazıyor."

GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI

Avukat Taşkın, Kıymet K. hakkında polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis, Kıymet K.'yı gözaltına alarak Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürdü. Kıymet K., ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Avukat Taşkın, savcılığın K.'yı daha sonra ifadeye çağıracağını belirterek, bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı