Gazete Vatan Logo

Kapatma davasıyla ilgilenmiyoruz

Asım Kocabıyık, Eylül’de ortakları ArcelorMittal ile 500 milyon dolarlık sıcak sac haddehanesinin temelini atacaklarını söyledi

Borusan’ın Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Eylül’de ortakları ArcelorMittal ile 500 milyon dolarlık sıcak sac haddehanesinin temelini atacaklarını söyledi. Kocabıyık, “Ortağımız, AKP’nin kapatılma davasıyla ilgili tek soru sormadı. Biz de bununla ilgili tereddüt yaşamıyoruz” dedi.

Borusan Holding’in kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, ArcelorMittal ile Eylül ayında 500 milyon dolarlık sıcak sac haddehanesi yatırımın temelini atacaklarını belirterek, “Ne yabancı ne de biz, kapatma davası ile ilgili bir tereddüt yaşamıyoruz. Ortağımızdan bu konuyla ilgili bize tek bir soru gelmedi. Bunlar Türkiye’nin iç meseleleri” dedi.

“AKP Anayasa Mahkemesi’ne düştü” diye yatırıma engel olan bir durum olmadığını anlatan Kocabıyık, piyasalarda bir daralma olduğunu ancak bunun kapatma davası ile bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Kocabıyık, KOBİ’lerin ve esnafın sıkıntısının bugüne has olmadığını da vurguladı.

69 yıllık iş hayatında bu yılki kadar dengeleri altüst eden değişikliklerin olduğu bir yıl yaşamadığını söyleyen Kocabıyık, “75 dolara çelik aldığımı bilirim. Şimdiki fiyatlar kimsenin aklına gelecek fiyatlar değil. Petrolün 2.5 dolar olduğu, uzun yıllar 10 dolarlarda kaldığı dönemleri hatırlıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk sanayi tesisi 6 yıllık Hukuk Fakültesi oldu

ASIM Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı (AKKEV) tarafından yaptırılan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi kompleksinin tamamlandığını açıklayan Asım Kocabıyık, okulu 24 Mayıs’ta teslim edeceklerini söyledi.

Gemlik’teki kampüsün 4.2 milyon YTL’ye malolduğunu anlatan Kocabıyık, Türkiye’de ilk kez bu fakültede 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 6 yıllık hukuk eğitimi verileceğini, ağırlıklı olarak da Avrupa Birliği Hukuku’nun öğretileceğini belirtti. Borusan’ın yaptırarak Uludağ Üniversitesi’ne hediye ettiği fakülte, Türkiye’nin sanayileşme hamlesinin ilk örneği olarak kabul edilen suni iplik fabrikasının 286 dönümlük arazisine yapıldı.

Perili Köşk şov için uygun yer

İŞ dünyasının duayenlerinden Asım Kocabıyık, basınla yaptığı sohbet toplantısını Borusan’ın 1983 yılından bu yana merkezi olan Salı Pazarı’ndaki binasında yapmayı tercih etti. Kocabıyık’a, “Perili Köşk’e gitmiyor musunuz?” diye soruldu. “Orada 50, burada 300 kişi var. 300 kişinin patronu olmak daha zevkli” cevabını veren Kocabıyık, Boğaz’da 10 milyon dolara kiralanan Perili Köşk ile ilgili olarak da şunları söyledi: “İlk alınırken karşı çıktım. Kiralık yere ne gerek var dedim. Ancak orası şov yapmak için uygun bir yer. Yabancı yatırımcılarla orada görüşüyoruz.”

Haberin Devamı