Kadın tutukluları ziyaret etti!
‘İzmir’de alındım Nazilli’de gösterdiler’
CHP’li vekiller tutuklu kadınlarla görüştü. Gazeteci Erdoğan, “Beni Nazilli’ye götürüp orada gözaltına alınmışım gibi işlem yapıldı” dedi.
CHP Cezaevi Komisyonu Üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde kadın tutukluları ziyaret etti. CHP’liler tarafından cezaevindeki görüşmeye ilişkin hazırlanan rapora göre Bianet yazarı ve Özgür Radyo kurucularından Füsun Erdoğan, 2006’da MLKP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklandı. Tutukluluğunun 14. ayında mahkemeye çıkan Erdoğan, 7 yıldır cezaevinde. Raporda Erdoğan’ın şu ifadelerine yer verildi:
Muhalif yayın
“Özgür Radyo’nun kurucusuyum. Muhalif bir yayın kuruluşu olan radyonun genel yayın yönetmeniydim. Radyo PKK ve DHKP-C ile defalarca ilişkilendirildi ve kapatma cezası verildi. Bu sefer de radyonun yöneticisi olduğum için MLKP örgütünün de yöneticisi olduğu iddiasıyla hapse atıldım. Gazetecilere önce bir örgüt buluyorlar sonra içeri atıyorlar. Yargılama uzadıkça ceza alma riski artıyor.
‘Neden slogan atmadın’
“İzmir’den gözaltına alındım. MLKP’ye Nazilli’de operasyon yapılıyordu, beni oraya götürüyorlar. Oradan bir köy evinden alınmış gibi gösterdiler. Köy evine soktular, çıkarken niye slogan atmıyorum diye sordular. Orada bir operasyon var, benim ilgim yok. İlgili hiçbir kanıt da yok. Ama ev adeta film platosu gibiydi.”




