Gazete Vatan Logo

Kadın canlı bomba kendini havaya uçurdu

Bursa’da tarihi Kapalıçarşı’nın Ulu Cami cephesinde kadın canlı bomba, hedefine doğru yürürken düşünce büyük bir patlama oldu. Canlı bombanın parçalandığı patlamada 13 kişi de yaralandı

Kadın canlı bomba kendini havaya uçurdu

Bursa’nın en merkezi yeri ve her zaman kalabalık olan Ulu Cami yakınında intihar saldırısı gerçekleştiren kadın ’canlı bomba’ parçalanarak öldü, yaralanan 13 kişi hastanede tedaviye alındı.

Olay, saat 17.26’da tarihi Kapalıçarşı girişi ve Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenaze namazının kılındığı Ulu Cami’deki kalabalığın dağılmasının ardından, bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın, hedefine doğru yürürüken düşünce üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. Patlama kentin büyük bölümünde duyulurken, sokaktakiler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü patlamada, şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar kanlar içinde kaldı.

Yaralıların durumu iyi

Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koşarken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Şarapnel parçaları ve kırılan camlardan yaralanan 11 kişi ile sinir krizi geçiren iki kişi hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Patlamanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma başlatırken, polis telsizinden kentteki hassas noktalar ve kamu binaları ile kalabalıkların bulunduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması için anonslar yapıldı. Emniyet yetkilileri ilk açıklamalarında saldırının ’canlı bomba’ eylemi olduğunu, 25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü, hastaneye kaldırılan yedi yaralının hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Valilik: Canlı bomba...

Bursa Valiliği’nin, Ulu Cami yakınında terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dün saat 17.26’da Bursa Osmangazi İlçesi Ulu Cami’nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Kaçan iki kişi aranıyor

Bursa Ulu Cami batı kapısı önünde kendisini patlatan kadın canlı bombanın yanında sırt çantalı iki erkeğin olduğu ve bu iki kişinin saldırının ardından hızla olay yerinden kaçtıkları iddia edildi. İddiaları ciddiye alan polisin kentte iki kişiyi aramaya başladığı belirtildi.