Gazete Vatan Logo

Kabine Toplantısı ne zaman? Pazartesi Kabine toplanacak mı, Cumhurbaşkanı millete sesleniş konuşması saat kaçta?

Temmuz kabine toplantısı ne zaman, pazartesi kabine toplantısı var mı? Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun gençlere yaptığı "KYK borçlarını ödemeyin" çağrısına yanıt vererek ilk kabine toplantısında bu konunun görüşüleceğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Kabine Toplantısı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Pazartesi Kabine toplanacak mı, Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanı millete sesleniş ne zaman?

Kabine Toplantısı ne zaman? Pazartesi Kabine toplanacak mı, Cumhurbaşkanı millete sesleniş konuşması saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı" kapsamında İstanbul Saraçhane meydanında yaptığı konuşmada KYK kredi borçlarına yönelik de açıklama yaptı ve ilk kabine toplantısını işaret etti. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Pazartesi kabine toplantısı var mı?

Kabine Toplantısı ne zaman, Cumhurbaşkanı millete sesleniş konuşması saat kaçta?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı en son 27 Haziran'da gerçekleşti. 15 günde bir yapılan Kabine’nin bir sonraki toplanması 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı KYK açıklaması

Küresel ve bölgesel krizlerin Türkiye ekonomisini de etkilediğini belirten Erdoğan, "Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir." dedi.

Erdoğan sözlerini "Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını, ülkemizin imkanlarını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz. Göreve geldiğimizde öğrencilerin aldığı burs 45 liracıktı. Bu harcı kaldıran kimdi? Biz kaldırdık. Ekonomide önceliğimiz milletimizin işine, aşına vererek kritik tercihte bulunduk. 31 milyona yaklaşan istihdam, sanayi, yıllık 250 milyar dolara yaklaşan ihracatımızla kesintisiz büyüyen bir Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Enflasyonu kontrol altına aldıkça bu tablonun güzelliği daha da iyi anlaşılacaktır." Şeklinde devam ettirdi.

Haberin Devamı