Gazete Vatan Logo

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman toplanacak? Kabine’nin gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabine’si toplanacak! İki haftada bir toplanan Kabine’nin gündeminde ekonomik gelişmeler, iç ve dış politika ve bugün açıklanan Orta Vadeli Program olması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman toplanacak? Kabine’nin gündeminde neler var? İşte detaylar…

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman toplanacak? Kabine’nin gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için gözler Beştepe’de! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine’nin gündeminde kritik konular bulunuyor. Başta dış siyaset olmak üzere ekonomik gelişmeler ve Orta Vadeli programın toplantının gündeminde olması bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman toplanacak? Kabine’nin gündeminde neler var? İşte detaylar…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle bugün Beştepe'de toplanacak.

KABİNE’NİN GÜNDEMİNDE NELER VAR? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine toplantısının öncelikli gündemi ekonomi olacak. Enflasyonla mücadelede atılacak adımlar değerlendirilecek. 13 Eylül’de açıklanacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili son durum görüşülecek.

Yunanistan ile yaşanan gerginlik de toplantının ana gündeminde olacak.  Toplantıda Türkiye'nin atacağı adımlar ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği de Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Toplantıda ayrıca, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren, dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorununu çözecek düzenlemenin ele alınması bekleniyor. Paketle 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek. Paket iki ayaklı olacak. Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Program da toplantının gündeminde olması bekleniyor.