Gazete Vatan Logo

Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta olacak? Kabine toplantısı sonucu ne zaman açıklanacak? Okullar kapanacak mı?

Kabine toplantısı ne zaman, kaçta toplanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısı merakla bekleniyor. Kabine Toplantısı'nın gündeminde Omicron varyantına bağlı artan vaka sayıları, yeni düzenlemeler, ekonomi ve dış ilişkilere ilişkin kararlar gündeme alınacak. Peki, Kabine toplantısı bugün mü?

Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta olacak? Kabine toplantısı sonucu ne zaman açıklanacak? Okullar kapanacak mı?

Kabine Toplantısı bugün mü, ne zaman? Koronavirüs salgınında vaka satıları artarak devam ediyor. Son haftalarda sayının daha çok artması koronavirüs nedeniyle yeni bir karar alınıp alınmayacağının yeniden gündeme gelmesine neden oldu. 2022 yılının ilk kabine toplantısı 19 Ocak 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi. 15 günde 1 toplanan kabinenin ne zaman olacağı sorgulanıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

Kabine toplantısının 31 Ocak 2022 Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI’NDA ELE ALINACAK KONULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, Rusya-Ukrayna gerilimindeki son durum ele alınacak. 3 Şubat'ta Ukrayna'ya yapılacak ziyaret değerlendirilecek. Bölgede tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomatik çalışmaların yanı sıra ikili ilişkiler masaya yatırılacak. Gerilimin diğer tarafı Rusya ile yürütülen görüşmeler de gündemde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini kabul eden Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin hazırlıklar görüşülecek.

Ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler... Bölgede doğal gaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendirilecek. Bu bağlamda İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti de ele alınacak.

Haberin Devamı

Ekonomideki son durum da toplantıda ele alınacak.