Gazete Vatan Logo

'İyileşince istifa edeceğim!'

Adalet camiasına küskün gitti

Evinde ölü bulunan ‘süper savcıMurat Gök, adalet camiasına küskün olarak son nefesini verdi.

Samsun’da tek başına kaldığı Adliye Lojmanları’nda ölü bulunan Cumhuriyet Savcısı 41 yaşındaki Murat Gök, adalet camiasına küskün ayrıldı.

Daha önce özel yetkili savcı olarak görev yaptığı İzmir’de ‘süper savcı’ olarak anılan Savcı Gök, 2009’da özel yetkisi kaldırılarak Samsun’a atanmıştı.Bu dönemde karşılaştığı sorunlar nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başlayan Gök, kısa süre sonra karaciğer, böbrek yetmezliği ve bel fıtığı rahatsızlıklarından tedavi görmeye başladı. Karaciğer nakli bekleyen savcıyı hastanede tedavi gördüğü sırada en son DHA muhabiri İsmail Akduman ziyaret ettmişti.

İzmir’deki yoğun çalışma temposunun ardından Samsun’da 7 ay kadar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptıktan sonra kendisine pasif görevler verildiğini ileri süren Murat Gök, “Çok boş kaldım. Boş kalınca da düşünce ve yalnızlık beni hasta etti. Ben yoğun çalışmaya alışmış bir insanım” diye dert yandı.

Gök, hastanede kaldığı süre içinde birkaç savcı arkadaşının dışında kimsenin kendisini ziyaret etmediğini belirterek, “Sadece görevimi yapmaya çalıştım. Ama bu sistem beni görevimden soğuttu resmen. Hastaneden çıkıp iyileşirsem istifa edip avukatlık yapacağım” dedi.

Adliyede tören yapılmadı

Savcı Gök, dün Samsun’daki Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hafta sonu olması nedeniyle Gök için adliyede tören yapılmadı. Savcının kızı 11 yaşındaki Edanur, cenaze namazı sırasında babasının tabutu başında gözyaşı döktü. Edanur’u babasından ayrılan polis memuru annesi Saadet Hüküm, teselli etti.

Haberin Devamı