Gazete Vatan Logo

İtalya'dan şok eden İstanbul yorumu!

Yaşadığı ekonomik krizden dolayı iki yıl önce Roma'yı 2020 Olimpiyatları adaylığından çeken İtalya'dan İstanbul'a şok.



İtalya'nın en etkin spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, tam sayfaya yakın gördüğü haberde, "Tokyo mu, Madrid mi? Bunu Başbakanların rolü belirleyecek" başlığını kullandı. Üye ülkelerin oylarının yüzde 50'sinden 1 fazlasını alan kentin organizasyonu gerçekleştirmeye hak kazanacağını hatırlatan gazete, bunun aksi olması halinde 3 kent arasında en az oyu alanın elendikten sonra ikinci tur oylamaya geçileceğinin altını çizerek, "Tokyo'nun az bir farkla yarışı önde götüreceği kulislerde konuşuluyor. Madrid de ona yakın duruyor ve İstanbul'un saf dışı kalması bekleniyor" iddiasında bulunuldu.

İSTANBUL FAVORİYDİ AMA SONRA…

İstanbul'un 4 alana bölünmüş 38 tesisle oylama yarışına katıldığını hatırlatan gazete, "İstanbul, gerek hükümetin ekonomik desteği gerekse de politik açılımdan dolayı esasen en favori kentti. Ve sonra orada ayaklanma başladı…" ifadelerini kullandı.

"İstanbul, büyük metro yatırımları yapmayı öngörse de Olimpiyat oyunları için belirlenen 4 alan, birbirinden oldukça mesafeli" diye yazılan haberde, İstanbul'u kaybetmeye götürecek olan asıl gerekçenin ise şu olduğunu öne sürdü: "Gerçek olan, özellikle ülkedeki siyasi belirsizlik ve dini dönüşümlere bağlı dengelerin bazı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerini korkutuyor olması. Başbakan Erdoğan, bu genel izlenimi ortadan kaldırmak için uğraşacak."

Haberin Devamı