Gazete Vatan Logo

İşte sapık!

Başına taşla vurdum ölmeyince telle boğdum

İşte sapık!

Vahşice bir cinayete kurban giden 9 yaşındaki Mert’in katili tanıdık çıktı. Mert’le, babasının iş yerinden kontör alırken tanışan katil Aykut Balk, cinayeti soğukkanlılıkla itiraf etti.

Kars’ı ayağa kaldıran sapık katil, dün yakalandı. 9 yaşındaki Mert Aydın’ı tecavüz ettikten sonra öldüren Aykut Balk, linç edilmemesi için doğrudan tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Katilin şehir merkezinde karşılaştığı Mert Aydın’ı aracına bindirerek uzaklaştığı MOBESE ve iş yeri kameralarınca tespit edildi. İşte katilin yakalanma hikayesi...

Kırmızı araca binerken

Katilin bulunması için oluşturulan özel ekip önce şehir merkezindeki 20 MOBESE ve 25 işyeri görüntülerini topladı. Bu görüntüleri saniye saniye inceledi. Görüntülerde Mert Aydın’ın işyerinden çıkışı ve daha sonra Digor Pazarı’nda kırmızı ticari bir araca bindiği tespit edildi. Bu bilgilere perşembe akşamı ulaşıldı ve hummalı bir çalışmaya başlandı. Önce aracın 36 AV 079 plakası tespit edildi. Aracın bir oto galeriye satılması için verildiği bilgisine ulaşıldı. Oto galerinin tespit edilmesi üzerine, galeri sahibi ve ailesi mercek altına alındı.



Katil için ‘kayıp’ başvurusu

Yapılan araştırmada galeri sahibinin oğlu Aykut Balk dikkat çekti. Çünkü bu şahıs kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkalıydı. Ayrıca hakkında ‘kayıp’ ihbarı vardı. Aykut için ailesi pazar günü, yani Mert’in öldüğü gün polise başvurmuştu. Ertesi gün ise ailesinin ‘Aykut bulundu’ bilgisini polisle paylaştığı tespit edildi.



İki noktada pusu kuruldu

Polis, katilin ismini sabaha karşı tespit etti ve düğmeye bastı. Ancak kaçma ihtimaline karşı, baskın düzenlemek yerine pusu kuruldu. Bulunabileceği 2 yer tespit edildikten sonra özel ekipler, bu iki noktada yaklaşık 12 saat bekledi. Saatler 20:00’a geldiğinde ise babasının işyerinde gözaltına alındı. Aykut Balk, doğrudan savcı sorgusuna alındı. Kısa süre içinde ise cinayeti itiraf etti.



‘Beni ev bırakır mısın’ dedi

Aykut Balk savcıya verdiği ifadesinde 6 Nisan Pazar günü Mert Aydın’ı gördüğünü, Mert’in ‘Beni eve bırakır mısın’ dediğini ve daha sonra araca bindiğini anlattı. Mer’i şehir merkezinden 5-6 kilometre uzaklıktaki tabyalara götürüp burada tecavüz ettiğini daha sonra da öldürdüğünü anlattı. Mert’in ‘Seni babama söyleyeceğim’ demesi üzerine yakalanma korkusuyla öldürmeye karar verdiğini, kafasına taşla vurduğunu, bu sırada gömleğine kan sıçraması üzerine boğarak öldürmeye karar verdiğini, ancak gücü yetmeyince telle boğduğunu da itiraf etti.



UZMAN GÖRÜŞÜ

Katil hep tanıdık çıkıyor, çünkü...

Psikiyatr Prof. Dr. Arif Verimli: “Bu tür olaylarda zanlı çocuğu tanıyan da çıkabilir tanımayan da. Herhangi biri olabilir. Fakat tanışıklığın etkisinden dolayı kurban savunmaya geçmiyor. Kendini korumuyor zanlıya karşı. Çünkü onu tanıdığı için güvenip inanıyor. Bu olayda çocuk zanlıyı tanıdığı için savunamaya geçmedi. Arabasına binip gitti. Eğer tanımıyor olsaydı çocuk belki de savunmaya geçecekti ve arabasına binmeyecekti. Zanlıdan uzak durup kaçaktı.”



CİNAYETTEN SONRA ARACINI YIKAMIŞ

‘Her şey 2 saat 40 dakika sürdü’

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, cinayetle ilgili şu bilgileri verdi: “Şahsın ifadesine göre, Mert otomobille eve bırakılmayı istiyor. Şahıs Mert’i otomobile aldıktan sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki olay yerine götürüyor. Aradan geçen 2 saat 40 dakika içinde bu işi yapıyor. Daha sonra gelip olayda kullandığı kırmızı renkli ticari aracı yıkıyor ve daha sonra Erzurum’a kaçıyor.”

İKİ SUÇTAN SABIKASI VAR

‘Kız kaçırdığım için mi beni buldunuz?’

Katil zanlısı Aykut Balk’ın hırsızlık ve kız kaçırmadan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Aykut Balk’ın ifadesinde suçunu itiraf ettiğini söyledi: “İfadesinde zaten her şeyi itiraf etti. Hatta kız kaçırma olayından dolayı mı kendisini bulduğumuzu sordu. Biz de o zaman ona güvenlik ve MOBESE görüntülerini izlettirdik.”

İŞTE CİNAYETİN 3 DELİLİ

Mert’e fotoğraflarını çektirmiş

Aykut B.’nin ifadesinde verdiği 3 bilgi, polis tarafından araştırıldı.

KANLI GÖMLEK: Aykut Balk, sorgusunda Mert’in başına taşla vurduğu sırada üzerine kan sıçrayan gömleği boş araziye attığını söyledi. Attığı yeri de polise tarif etti. Polis bunun üzerine tarif edilen yere gitti ve kanlı gömleği buldu. Gömlek adli tıp incelemesi için Ankara’ya gönderildi.

ARAÇTAKİ KAN İZİ: İkinci delil ise, otomobil oldu. Balk, Mert’e arabaya bindikten sonra şiddet uyguladığını ifadesinde söyledi. Bunun üzerine ekipler araçta araştırma yaptı ve kan izi tespit etti. Bu kan izleri de Adli Tıp’a gönderildi.

CEP TELEFONUNDAKİ FOTOĞRAFLAR: Üçüncü delil ise cep telefonu oldu. Katil zanlısı, olay yerinde Mert’e cep telefonunun verdiğini ve kendi fotoğraflarını çektirdiğini itiraf etti. Daha sonra da bu telefonu ucuza sattığını söyledi. Bunun üzerine ekipler telefonunun peşine düştü ve kısa sürede telefona ulaştı. İçinden de Mert’in çektiği fotoğraflar çıktı.



KATİL ZANLISININ ABİSİ BEDDUA ETTİ

‘İnşallah idam ederler’

Aykut Balk’ın ailesi korkunç haberle yıkıldı. Abisi, utancından başını yerden kaldıramadığını belirterek şunları söyledi: “Kardeşimin akli dengesi yerinde değil. Normal bir insan zaten böyle bir şey yapmaz. Allah bunu kahretsin. İnşallah idam ederler. Utancımdan başımı yerden kaldıramıyorum. Kardeşimin gelgitleri vardı. Ne yaptığını bilmeyen bi insan. Askerliğini Diyabakır’da yaptı ve orada askerlik sırasında rahatsız olduğu için 60-70 günlük izin verdiler. 9 yaşında bir çocuk var böyle bir işin içinde akli dengesi yerinde olan birisi böyle bir pisliğe bulaşmaz.”

Polise alkış, Vali’ye çiçek



Katilin yakalandığı haberini Karslılar alkışlarla karşıladı. Mert’in babası Yolcu Aydın Vali tepe ile Emniyet Müdürü Çakmak’a teşekkür etti. Vali ile Emniyet Müdürü’ne çiçek verildi.

KARS VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Yanlış bilgi rahatlattı o yüzden kaçmadı!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte gelişmeleri anlattı:

Gösteriler polisi engelledi

“Pedofili olayı olamaz? Ciddi anlamda sapkınlık bu. 24 saat özverili çalışan polis arkadaşlarımıza teşekkürler. Ancak bu süreçte sokaklardaki şov eylemleri, çalışmaları engelledi. MOBESE’leri inceleyen polisler işi bırakıp sokağa çıktı. Neyse ki sonunda yakaladık.”

‘Mert, katilini tanıyordu’

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da şu bilgileri verdi: “Mert ile bu çocuk tanışıyor. Şahıs, Mert’in babası ve amcasının dükkanından telefon alıyor. Onlar da bundan araba alıyorlar. Bu ticaretten dolayı da Mert’le dükkanda tanışıyor. Mert o gün dükkandan çiğ köfte almak için 3.5 lira alarak çıkıyor. Bu şahısla Digor Pazarı’nda karşılaşıyor.”

‘Önce Erzurum’a kaçmış’

“Katil cinayetin ardından Erzurum’a kaçıyor. Sonra tekrar Kars’a geliyor. Mert’in ailesi önce yanlış çocuğu teşhis etti. Biz bunu sonradan fark ettik ama basına açıklamadık. Katilin kendisinin aranmadığını zannetmesi için böyle yaptık. İşe de yaradı.”

Haberin Devamı