Gazete Vatan Logo

İşte AVM bombacıları! Fotoğrafları ortaya çıktı

İstanbul Bayrampaşa’da bir AVM’nin otoparkında, bir otomobil ve motosiklette ele geçen bombalarla ilgili gözaltına alınan bombacı çiftin fotoğrafları ortaya çıktı

İşte AVM bombacıları! Fotoğrafları ortaya çıktı

Bombacıların Türk asıllı Avusturya vatandaşı oldukları iddia edildi. Terörle Mücadele ekipleri, Arnavutköy ve Esenyurt’ta 2 evde meydana gelen patlamaların ardından başlattığı çalışmada, evlerde DEAŞ üyelerinin kaldığını ve bombalı eylem hazırlığında olduklarını belirlemişti. Bomba doldurdukları otomobilin izi Bayrampaşa’da bir AVM’nin açık otoparkında bulunmuş, Dört kişi araçtan uzaklaşmak için hareket edince operasyonla biri bacağından vurularak yakalanmışlardı.

66 el yapımı bomba bulundu

Polis, otoparkta bomba yüklü otomobil dışında ikinci DEAŞ üyesinin otoparka getirdiği motosiklette de bomba olduğunu belirlemişti. Her iki araçta 66 el yapımı, uzaktan kumandalı parça tesirli bomba bulunmuştu. Gözaltına alınan DEAŞ üyelerinden ikisinin M.P. ve eşi S.P. olduğu belirlendi. Türk asıllı Avusturya vatandaşı olduğu öne sürülen, çiftin 5 yıldır Arnavutköy’de yaşadıkları ortaya çıktı.

DÖRT CANLI BOMBA YELEĞİ

Araçtaki aramalarada, uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirildi. Ele geçirilen bombalar ve 4 canlı bomba yeleği, teröristlerin hedeflerinin büyüklüğünü de ortaya koydu.

Haberin Devamı

5 EYLEM PLANI

TEM uzmanlarının değerlendirmesi, eylemi gerçekleştireceği iddia edilen M.P. ve Avusturya asıllı karısı S.P. ile diğer 2 teröristin hedeflerinin 5 ayrı eylem olduğunu ortaya koydu. İddiaya göre, teröristler, önce uzaktan kumanda ile aracı patlatacak daha sonra ise 4 farklı noktada canlı bomba eylemi yapılacaktı. Teröristlerin henüz ifadesine başlanmadığı öğrenilirken, olası hedeflerin, araçların bulunduğu AVM yada 29 Ekim cumhuriyet bayramı törenlerinin düzenlendiği Vatan Caddesi olduğu üzerinde duruluyor.

5 YILDIR AYNI ADRESTELER

Şüphelilerin ifadelerine önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilerden M.P. ve karısı S.P.'nin 5 yıldır Arnavutköy'de ikamet ettiği öğrenildi. Şüphelilerin kaldıkları adresin kiralık olduğu bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı