Gazete Vatan Logo

İşte ateşin düştüğü iller!

İşte ateşin düştüğü iller!

ŞEHİT ER OSMAN YILDIZ’IN BAHÇELİEVLER’DEKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak Beytüşşebap’ta düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız’ın İstanbul Bahçelievler’deki evine ateş düştü.

Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta Bulut Apartmanı’nda bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

Yıldız’ın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı el yazısıyla yazılmış ’tezkere’ beklentisini anlatan bir şiiri, bu şiirin altında da "Şafak 195 başka yok. Özgürlüğün adı. 195 gün sonra Özgürlük" yazısı yer aldı.

KONYA - TERHİSİNE 90 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın, memleketi Konya’nın Karapınar İlçesi’ne ateş düştü. Ala’nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.



Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala’nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala’nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışan kızı Aysun Ala’yı işe götürmek için Konya’ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala’nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

”OĞLUMUN ŞEHİT HABERİNİ DUYMAKTAN KORKUYORDUK”

Kızı Aysun Ala’yı çalıştığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürürken, yolda oğlu Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit olduğunu öğrenen baba Seyyar Ala, kızıyla birlikte eve döndü.

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Alı Ayhan Kızıl ve Müftü Hüseyin Gül, Seyyar Ala’ya taziyede bulundu. Her gün tedirgin halde oğlunun terhisi için gün saydıklarını anlatan Seyyar Ala, ”Hergün ölüp ölüp, diriliyorduk. Oğlumun şehit haberini duymaktan korkuyorduk. Ama vatan sağolsun. Yiğitimin canı sağolsun" dedi. Garnizon Komutanı Kızıl da, doktor eşliğinde Ala’yı sakinleştirmeye çalıştı. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, yakınları eve akın etti.

EDİRNE - ŞEHİT ATEŞİ İPSALA’YA DÜŞTÜ

ŞIRNAK’ın Beytüşebap İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Piyade Er Emrah Karataban olduğu ortaya çıktı. Acı haber Şehit Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesindeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezine dün gece 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 10 asker şehit olurken, şehitlerden birinin 1992/1 tertip olan Er Emrah Karataban olduğu belirlendi. Şehidin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Aile fertleri bu haberle yıkılırken, ev Türk bayrakları ile donatıldı.

GEÇİCİ GÖREVLE GİTTİ

Şehit er Emrah Karataban’ın İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünde tek katlı evlerinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan annesi Nuray ile babası Selman Karataban, askeri yetkililerin sağlık ekipleriyle birlikte verdiği acı haberin ardından büyük üzüntü yaşadı. Şehidin iki kız kardeşi komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit evi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Karataban’ın acemi eğitimini Isparta’da aldığı, usta birliğinin Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi olduğu, 2 ay önce birliğinin Şırnak’ın Beytüşebap ilçesine görevlendirildiği öğrenildi.

SON GÖRÜŞME 2 GÜN ÖNCE

Baba Selman Karataban, oğlu ile en son 2 gün önce görüştüğünü belirterek, "Gayet iyi olduğunu söyledi. ’Rahatım ve sağlığım yerinde göreve gidip, geliyoruz’ dedi. Bugün şehit olduğu haberini aldık" diye konuşurken gözyaşlarına boğuldu.

Şehit babası Selman Karataban, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

İZNİK

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Er Süleyman Güleç’in İznik’teki baba ocağında yas var.

İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, askeri yetkililerden Güleç’in şehit olduğu haberini alan ailesi üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, acı haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve çok sayıda kişi de taziye için eve geldi.

Şehidin babası Halil Güleç, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta kalabildi. Acılı anne Canan Güleç’i ise komşuları teskin etmeye çalıştı.

Güleç’in bekar ve 6 aylık asker olduğu belirtildi. Makine teknikeri olduğu kaydedilen Güleç’in, kardeşinin de kısa bir süre sonra askere gideceği bildirildi.

BURSALI ŞEHİDİN KÖYÜNDE YAS VAR

BURSALI Jandarma Komando Er Süleyman Güleç, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit oldu. Acı haber, şehidin İznik ilçesi Müşküle köyünde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece PKK’lı teröristler, ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına uzun namlulu silah ve roketatarlarlaı saldırıda bulundu. Çıkan çatışmada 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit askerlerden Jandarma Komando Er Süleyman Güleç’in haberi, memleketi Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünü yasa boğdu. İki çocuklu Canan ve Halil Güleç çiftine acı haberi askerler verdi. Güleç çifti gözyaşlarına boğuldu. 8 aylık asker olan Süleyman Güleç’in şehit düştüğü haberi köyün internet sitesinden de duyuruldu. Siteye, ’Köyde Yas: Süleymanımız şehit oldu’ yazıldı.

BABASI SON KONUŞMAYI ANLATTI

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 21 yaşındaki komando er Süleyman Güleç’in, Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Müşküle köyündeki evinde büyük acı yaşanıyor. 48 yaşındaki baba Halil Güleç, oğlunu askere uğurlarken terminalde birlikte çekilen son fotoğrafına bakarak, "Şehidim ile en son cuma günü telefonla konuştum. Süleyman bana dağdan birliklerine yeni geldiklerini söyledi. Stres altında olduklarını, diken üzerinde yaşadıklarını, uykusuz kaldığını anlattı. Bunlara rağmen, ’Baba yine de iyiyim’ dedi. Son konuşmamız bu oldu" dedi.

Şehidin annesi Canan Güleç, doktor kontrolünde tutulurken, cenazenin yarın İznik’te düzenlenecek askeri tören ile toprağa verilmesi bekleniyor.

YANGI KÖYÜ, ŞEHİT ASTEĞMENE YANIYOR

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde güvenlik noktalarına düzenlenen saldırıda şehit düşen 10 askerden biri olan 23 yaşındaki piyade asteğmen Burak Erdi Uysal’ın memleketi Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Yangı Köyü’ne ateş düştü.

Beytüşşebap ve çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 10 güvenlik görevlisi şehit olurken, 7’si yaralandı. Beytüşşebap’ta vatani görevini yapan asteğmen Burak Erdi Uysal’ın acı haberi memleketi Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Yangı Köyü’ndeki babaocağına ulaştı.

Köyceğiz Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Barış Yıldırımer, Köyceğiz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncel ve Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Keskin, sabah saat 10.00’da köye gelerek acı haberi aileye verdi. Kaymakam Yücel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay ile çok sayıda askeri personel de köye geldi. Oğlunun şehit düştüğü haberini alan anne Nazmiye Uysal’ın feryatları yürekleri dağladı. Anne Uysal, "Başka yer mi yoktu da, benim çoçuğumu oraya gönderdiler" diyerek tepki gösterdi. Baba Bayram Uysal ise metin görünmeye çalıştı.

Burak Erdi Uysal’ın şehit düştüğü haberi köye ulaşır ulaşmaz, Uysal ailesinin evi komşularının akınına uğradı. Yangı köyü girişine, şehidin evinin bulunduğu Çayır mahallesine ve eve bayraklar asıldı. Evin önüne çevre köylerden ve Köyceğiz ilçe merkezinden de gelenler oldu. Şehit evinin önünde bekleyenler, basın mensuplarına "Dağdakilere reklam mı edeceksiniz ? Anne ve babayı çekmeyin" dedi.

1989 doğumlu Şehit Burak Erdi Uysal’ın vatani görevine geçen yıl Aralık ayında başladığı ve yedi ay önce Beytüşşebap’a gönderildiği öğrenildi. Bekar olan ve bir kız kardeşi bulunan Uysal, köyde anne ve babasıyla oturduğu kaydedildi.

MİMARLIK MEZUNU

Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen asteğmen Burak Erdi Uysal’ın Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü mezunu olduğu öğrenildi. Çevresinde çok sevilen Uysal’ın babası Bayram Uysal’ın da Beyobası Şadi Pirci İlköğretim Okulu Müdürü olduğu bildirildi.

ANTALYA

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in baba ocağında yas var.

Merkez Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in (25) ailesine şehit haberi, Antalya Garnizon ve 3. Er Eğitim Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Haberi alan şehidin babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri, üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi. Ailenin komşuları ve yakınları da başsağlığı dilemek için eve geldi.

Şehit babası İlyas Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını daha iyi okutmak için Antalya’ya geldiğini belirterek, ”Çocuğum hukuk okuyordu. Bir yandan da uzmanlık yapıyordu. Gücüm yoktu okutmaya. Ama benim vergimle, benim
paramla TBMM’de PKK para alıyor. Dağda gidip PKK ile kucaklaşıyor özgürlük için” dedi.

”Türkiye bayrağına göz dikenler benim gencim olamaz. Türkiye’nin vatanına göz diken Türk milleti olamaz” diyen baba Sönmez, ”Madem savaş var ben dağı taşı yakarım. Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlı’yım, Erciş’tenim” diye konuştu.

Anne Günay Sönmez’in bu sırada, ”Biz Kürt değiliz, Kafkas Türkmeni’yiz” sözleri üzerine baba Sönmez, ”Doğudaki herkese Kürt diyorlar. Benim her tarafımda ay yıldızlı bayrağım dalgalanıyor” diye konuştu.

Baba Sönmez, oğlunun kendilerine ev almayı düşündüğünü ifade ederek, ”Bize ev aldıktan sonra evleneceğini söylüyordu. Başarıyla askerliğini yapmış. Akşam bana telefon açtı, ’bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım, göndereyim’ dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi” dedi.

Anne Sönmez de oğlu ile son olarak akşam 10 gibi konuştuğunu anlatarak, ”Kurban olayım oğluma... Nasıl kıydılar yavruma...” şeklinde ağıt yaktı.

Kardeşi Yusuf Sönmez ise son olarak dün akşam konuştuklarını kaydederek, ”Telefonla mutlu olduğunu söylüyordu. Bizimle şakalaştı. Kardeşimin hayali hep asker olmaktı. Bu nedenle askerliğini bitirir bitirmez uzmanlık sınavına girip kazandı” diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Hakkari’de askerliğini yaptıktan sonra 2.5 yıl önce sınava girip uzman çavuş olduğu, son olarak 6 ay Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki görevinden sonra geçici görevle gittiği Şırnak’ta 6 aydan
bu yana görev yaptığı, buradaki görevini aralık ayında tamamlayacağı öğrenildi.

Bu arada ailenin 1993 yılında Van’ın Erciş ilçesinden Antalya’ya gelerek yerleştikleri belirtildi.

Bekar olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in cenazesinin, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

AFYON

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın ilçe merkezine yaptığı saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Afyonkarahisar’daki evinde yas var.

Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar’da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30’da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi ile annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Çiftçi ailesinin evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, komşuları da bayrak asarak acıya ortak oldu.

Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu, 2007 yılında vatani görevinin bitiminde sözleşmeli teğmen olarak görevine devam ettiği belirtildi. 5 yaşında Zeynep adında kız babası olan şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin amcası Cemil Çiftçi’nin Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

Afyonkarahisar’ın teröre verdiği 233’üncü asker şehit olan Sami Çiftçi için yarın cenaze töreni düzenlenecek.

"DEVLET YA SAHİP ÇIKSIN YA DA ÇOCUKLARINI GÖNDERSİN"

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde şehit olan askerlerden Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Elazığ’daki amcası Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, şehit babası olan kardeşi Mehmet Çiftçi’nin yoğun bakımda olduğunu söyledi. Çiftçi, "Şehit olan üsteğmen benim yeğenim. Şırnak Beytüşşebap’ta görev yapıyordu. Evli, 1 çocuk babası. Babası Mehmet de emniyet amiri. Şu anda ailesi Afyon’da. Kendisi geçici görevle Şırnak Beytüşşebap’a gitmişti. Sabah Şırnak’taki albayımız beni aradı. Şehit olduğunu söylediler. Hepimizin başı sağ olsun, devletimiz sağ olsun" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, şehit cenazesinin Afyonkarahisar’a götürüleceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Cenaze Afyon’dan kalkacak. Şehit babası şu anda yoğun bakımda. Haberini alır almaz yoğun bakıma kaldırmışlar. Şu anda başında bir albay var. Biz albay ile temasa geçiyoruz. Amcamla görüşemiyoruz, albay bize bilgi veriyor. Cenazeyi Şırnak’tan Diyarbakır Havaalanı’na götürecekler. Şehitleri kargo uçağıyla önce Diyarbakır’a daha sonra memleketlerine gönderecekler. Ben de şu anda Diyarbakır’a geçiyorum. Diyarbakır’dan kargo uçağıyla Afyon’a geçeceğim. Şehidin asıl görev yeri Tekirdağ’dı, geçici görevle Şırnak Beytüşşebap’a gitmişti. Allah vatanımızı, milletimizi korusun."

Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin amcasının oğlu Aslan Çiftçi ise, teröre tepki gösterirken, devletin buna bir çare bulmasını istedi.

GAZİANTEP

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt’un baba ocağında yas var.

Şehitkamil ilçesi Pirsultan Mahallesi’ndeki uzman çavuşun baba evine gelen askeri yetkililerden oğullarının şehit olduğu haberini alan Bozkurt ailesi yasa boğuldu. Anne Rabia Bozkurt’un haberi alınca sinir krizi geçirdiği, bir iş için Adana’da bulunan baba Ali Bozkurt’a ise telefonla oğlunun şehit olduğu haberinin verildiği öğrenildi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından, Bozkurt ailesinin evlerinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Biri kız, 2’si erkek 3 kardeşi olan şehit Uzman Çavuş Bozkurt’un 9 ay önce göreve başladığı ve Ramazan Bayramı’nı ailesiyle birlikte geçirdiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Bozkurt’un, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

ADIYAMANLI ER, TERHİSİNE 59 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

ŞIRNAK’ın Beytüşşebab İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 10 askerden 21 yaşındaki jandarma er Serdar Küpeli’nin Adıyaman’daki ailesi acı haberle yıkıldı. Terhisine 59 gün kala şehit olan Küpeli’nin baygınlık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece çıkan çatışmada, 9 askerle birlikte jandarma er Serdar Küpeli’nin de şehit olduğu haberi sabah erken saatlerde askeri yetkililer tarafından Adıyaman’ın Eskisaray Mahallesi’nde oturan ailesine iletildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Ayşe ile baba Mehmet Küpeli, sinir krizi geçirip gözyaşına boğuldu, yakınları da fenalaştı. Şehit erin acılı yakınlarına hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan inşaat işçisi baba Mehmet Küpeli, "Terhisine 59 gün kalmıştı" diyerek gözyaşı döktü. Komşuları, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Evinin balkonuna Türk bayrağı asılan şehit erin, yarın kentte düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı