Gazete Vatan Logo

İstanbul'da terör örgütü operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik 16 ilçede helikopter destekli operasyon yapıldı.

İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul’un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.

ÖRGÜT MENSUPLARINA SPOR AYAKKABILI MESAJ

Terör örgütü PKK’nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (TUAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK’lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

ANKARA BOMBACISININ AVUKATI DA ALINDI

Operasyonlar kapsamında 9’u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in Balıkesir’de yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

FATİH'TE 4 AYRI ADRESE BASKIN

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Özel Hareket polislerinin de desteğiyle Fatih İlçesi’nde terör operasyonu yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinden çıkan ekipler saat 04.30 sıralarında Fatih’te önceden belirlenen 4 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı baskın yaptı. "Akrep" tabir edilen zırhlı araçlar çevrede güvenlik önlemi alırken bir polis helikopteri de havadan destek verdi. İskender Paşa Mahallesi, İmam Murat Sokak’taki Tutuklu Aileleri İle Dayanışma Derneği ve 3 eve baskın yapan polisin bazı şüphelileri gözaltına aldı. operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmedi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı